DREZDAI DIXIELAND FESZTIVÁL 2017.

A Hot Jazz Band eddigi pályafutása során harmadszor vesz részt a patinás Drezdai Dixieland Fesztiválon (május 19-21.), amely 2017-ben negyvenhatodik alkalommal várja a stílus szerelmeseit. A még ma is lelkes szervező, Joachim Schlese úr által létrehozott esemény Európa egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb dixieland megmozdulása.

Idén már két ízben látogattunk el a térségbe, februárban Lodingban, a Balti-tenger partján és áprilisban Crimmitschauban jártunk, ahol barátainkkal, a Blue Wonder Jazz Band-del közösen adtunk koncertet. Őket már 19 éve ismerjük, hisz 1998-ban a franciaországi Saint Address-ben, ahol negyedik nemzetközi versenyünket nyertük, együtt indultunk, aztán persze Drezdában is találkoztunk, ahol utoljára 2001-ben jártunk. Abban az évben a Hot Jazz Band egy bendzsószólóval felkerült a fesztivál válogatás CD-jére, amely a háromezres Drezdai Kultúrpalotában került felvételre.

Az első utunk 1997-ben vezetett a híres fesztiválra, ahol szereplésünk nem maradt nyom nélkül, hisz első fellépésünk után a következő cikk jelent meg a Morgenpost Am Sonntag Dresden című napilapban: "Népünnepély a Prager utcán. A trombitás Bényei Tamás a "Hot Jazz Band"-ből, Magyarországról az őrületbe kergette a közönséget."

Morgenpost Am Sonntag Dresden 1997