Rost Andrea és a Hot Jazz Band a Marczibányi téren 2024.05.29. szerda 19.00

Dalok a lányszobámból - Rost Andrea és a Hot Jazz Band koncerje

29.sze Marczibányi Téri Műv. Közp. (II. Marczibányi tér. 5. Tel.:+361/2122-820) „Dalok a lányszobámból” Rost Andrea és a Hot Jazz Band koncertje 19.00 jegyek ITT kaphatók

A műsorban a világjáró operaénekesnő a Hot Jazz Band közreműködésével mutatja meg fiatalságának meghatározó slágereit, musicalrészleteket, filmzenéket és a táncdalfesztiválok győztes dalait, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marylin Monroe-n át Marlene Dietrich-ig, az Óz világslágerétől a My Fair Lady-n át a West Side Story-ig. Természetesen az ének duettek sem maradnak el a műsorból a Hot Jazz Band frontembere, Bényei Tamás közreműködésével.

A világhírű Kossuth-díjas operaénekesnő, Rost Andrea olyan híres koncerttermek sztárja, mint a New York-i Metropolitan, a Milanoi Scala, a bécsi Staatsoper, a párizsi Bastille Opera, a londoni, Royal Opera House és olyan művészek partnere, mint Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras, José Cura… https://andrearost.com/hu/

Rost Andrea 26-20181002-26-20180303-rost-andrea-92683

A szintén Kossuth-díjas Hot jazz Band négy külföldön nyert díja közt a világ legnagyobb versenyén is diadalmaskodott a franciaországi Saint Raphaelben, hat ízben járt az USA-ban, ahol kétszer volt a rangos Sacramento Jazz Jubelee legnépszerűbb zenekara. Az Európa 22 országát és Shanghai-t is megjárt együttesünk az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek magyar slágereinek és filmzenéinek korhű megszólaltatója.

Rost Andrea és Bényei Tamás 2021.08.25. Fehérvárcsurgó


Fényes Szabolcs Tokaji Aszúja

A Cziffra György Fesztivál 2024-es Bárestjén Fényes András, Fényes Szabolcs unokaöccse keresett fel, és megajándékozott egy Fényes Szabolcs gyűjteményéből, a művész nevére palackozott, 1979-es Tokaji Aszúval. Ez a kedvesség, hogy az általam oly' nagyra becsült zeneszerző személyes relikviáiból egyet megőrizhetek, felér számomra egy Kossuth-díjjal.

Bényei Tamás

zenekarvezető

Hot Jazz Band

Bényei Tamás Fényes Szabolcs Tokaji Aszújával 2024

 


Visszatekintés a 2023-as évre

Visszatekintés 2023.

Csodás évet zárt a Hot Jazz Band 2023-ban. Januárban, újévi koncerttel a Gödöllői Szimfonikusokkal három teltházas előadást tartottunk a Gödöllői Király Kastély lovardatermében 1800 nézőnek. Megtisztelő meghívásnak tehettünk eleget, amikor az 1920-as évek farsangi hangulatát idéző Purim Ünnepen játszhattunk márciusban, a Zsilip közösségi házban.  Még ebben a hónapban a Magyar Tudományos Akadémia tavaszi zenei sorozatán léphettünk fel Sárközy Lajos Liszt-díjas hegedűművész zenekarával, akikkel áprilisban a Cziffra György fesztivál bárestjén, immár hagyományteremtő módon, ötödik éve játszhattunk. Még áprilisban az Óbudai Társaskör meghívására Fényes Szabolcs emlékkoncertet adtunk, melyen vendégünk volt mesélőként a család barátja és a korszak nagy ismerője, Nemlaha György, s e koncerten megtiszteltek jelenlétükkel Fényes Szabolcs leszármazottjai is.

20230429_203608

Nemlaha György, Fényes Pongrácz Fruzsina, Fényes Balázs, Fényes András és a Ho Jazz Band

Áprilisban ismét mérföldkőhöz érkezett a Hot Jazz Band karrierje, az Egy kis malac – Hot Jazz band kicsiknek és nagyoknak című lemezünk, melynek dalszövegfüzetét Bényei Tamás grafikái díszítik, Fonogram-díjat nyert. A könnyűzenei szakma legrangosabb díját kapta meg így a zenekar a gyermeklemez kategóriában.

15 Fonogram 2023 - Hot Jazz Band 01

A Fonogram-díjas Hot Jazz Band

Fonogram - gravír

A Hot Jazz Band Fonogram-díja

Májusban folytatódott közös koncertsorozatunk Rost Andrea világhírű operaénekesnővel. A Dalok a lányszobámból című műsor a Metropolitan, a Milanoi Scala és a Covent Garden sztárjának gyermekkori zenei kalandozását mutatja be.

20220813_221309

Rost Andrea és a kibővült Hot Jazz Band

A tavaszi-nyári szabadtéri szezon rengeteg koncertet, eseményt hozott ismét a zenekar életébe. Megfordultunk Bodrogkeresztúron a Dereszla Bisztró borestjén, a Hajdúszoboszlói Dixieland Napokon, ahol vendégszólistánk volt a Liszt-díjas Sáközy Lajos, jártunk Mátészalkán, Nagykörűn, Veszprémben Rost Andrea művésznővel és több ifjú pár legboldogabb napján is zenélhettünk az esküvői szezonban. Az általunk szervezett Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál jubileumához érkezett, így huszadik alkalommal csendülhettek fel a dixieland dallamai a város Fő terén. A háromnapos fesztiválon megünnepelhettük egykori mesterünknek, Apáti Jánosnak 85-ik születésnapját és zenekarának 50-ik jubileumát Lovász Irén, szintén Apáti-növendék, Kossuth-díjas népdalénekessel, aki a kedvünkért kirándult a jazz műfajába és Karády Katalin örökzöldjeiből énekelt.

Lovász Irén és Bényei Tamás 2023.07.18.

Lovász Irén és Bényei Tamás

Számunkra fontos, hogy a környező országokban élő nagyszámú magyar közösséggel is tartsuk a kapcsolatot. Júliusban a délvidéki Palicson jártunk a nyárköszöntő fesztiválon, ahol régi nagy rajongónkkal végre személyesen is találkozhattunk. Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, mint kiderült nagyon kedvelte a Hot Jazz Band zenéjét. Sajnos októberben tragikusan korán elveszítettük őt, így hálát adhattunk a sorsnak, hogy találkozhattunk vele, Isten nyugosztalja.

Pásztor István a VMSZ elnöke és Bényei Tamás, Palics 2023.

Pásztor István és Bényei Tamás

Augusztusban Erdély és a Partium felé vehettük az irányt. Út közben csodás környezetben szálltunk meg Kós Károly falujában, Sztánán az Orgona Panzióban, játszottunk Borszéken a Nosztalgia Fesztiválon, Székelyudvarhelyen a Septimia Hotel estjén, Marosvásárhelyen a Magyar Napokon és nem utolsó sorban Nagyváradon a Múzeumi nyári koncertsorozaton, ahová szeptemberben visszatérhettünk a Muzsikál az erdő jubileumi évében. Jótékonysági koncertben sem volt hiány, Játszottunk az Idősek Világnapján Szentendrén és a Rex Állatmentő Otthon szokásos évi eseményén.

20230824_204427 20230825_105647

A sztánai Orgona Panzió

20230825_230901

Lukács László turnészervező, Verzár Lóránt a Septimia tulajdonosa és a Hot Jazz Band

 

20230825_231331

Nagy Pál a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház igazgatója és Bényei Tamás

20230826_010821

Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere, és Bényei Tamás20230830_221930Loredana Văleannal a nagyváradi Hailamuzeu szervezőjével 2023.08.30.

Ősszel sem állt meg az élet, táncos közönségünket sem hagytuk cserben a Keep Swinging egyesület jóvoltából, majd megnyitottuk Bánkon a mesebeli környezetben, XXI-ik századi stílusban és felszereltséggel felépült Mettrin rendezvényközpontot, ahol világsztár zenészek társaságában, a Liszt-díjas Csík Gusztáv zenekara előtt léphettünk fel. Novemberben a Magyar Televízió retrospektív, Hogy Volt? című műsorában exkluzív vendégeink, Kautzky Armand, Kurutz Márton, Lovász Irén és Illényi Katica társaságában tekinthettünk vissza az elmúlt 38 év emlékeire, televíziós szerepléseire. Budapesten az ősz beköszöntével a Budapest Jazz Klub látott bennünket vendégül, de két olyan új klubhelyszínen is felléptünk, mint a Like The Gypsies és az Aznap Bár.

Mettrin Rendezvényközpont

Mettrin Rendezvényközpont, Bánk

A hidegebb hónapokban sem áll meg az élet, akár a szabadtéri zene sem, játszhattunk az I. kerület Adventi gyertyagyújtásán és Miskolcon a Hanuka gyertyák meggyújtásánál is adhattunk zenét, ahol Köves Slomo rabbi is megtisztelte énekével zenekarunkat.

slomo

Hanuka Ünnep, Miskolc, Köves Slomo és a Hot Jazz Band

Természetesen megszokott kedvenc helyeinken is rendszeresen jelen vagyunk a szabadtéri időszakban a Dunacorso Étteremben immáron harminc év távlatában, továbbá a Zsiráf Budában, és folyamatosan, egész évben és a Mazel Tov-ban kéthetente és a szentendrei Parola vendéglőben 15-ik évadunkat kezdhettük meg. Év végén hazánk talán legpatinásabb aukciósházának, a Virág Judit Galériának év végi árverését nyithattuk meg immáron ötödik alkalommal, és nem utolsó sorban az elmaradhatatlan Elsőszilveszteri koncertünket várjuk nagyon, ahol Illényi Katicával lépünk ismét színpadra december 30-án.

Fodor László, Virág Judit és Bényei Tamás, a Virág Judit Galéria aukcióján 2023.

Fodor László, Virág Judit és Bényei Tamás - BKK 2023.12.16. 


Rost Andrea és a Hot Jazz Band koncertje 2024. március 10. Budafok

Kedves Közönségünk!

A 2023.12.30. szombati Előszilveszteri koncertre már gyakorlatilag teltházunk van mindkét előadásra. Még  VIP jegyekből fog néhány felszabadulni, kérjük figyeljék a híradást. Aki mostanra már nem kap jegyet, vagy épp nem jó az időpont, annak ajánljuk szíves figyelmébe a 2024-es márciusi koncertünktet a világhírű operaénekesnővel, Rost Andreával.

2024.03.10.va Klauzál Ház (XXII. Nagytétényi út 31. Tel.:+361/226-5317) Dalok a lányszobámból - Rost Andrea és a Hot Jazz Band koncertje 19.00 

Jegyek ITT kaphatók.

Rost Andrea 26-20181002-26-20180303-rost-andrea-92683

Rost Andrea és Bényei Tamás 2021.08.25. Fehérvárcsurgó

Rost Andrea - Pécs 2022.11.25.


Előszilveszteri koncert pótelőadás

Kedves Közönségünk!

A nagy érdeklődésre való tekintettel megtartjuk előszilveszteri koncertünk PÓTELŐADÁSÁT 17.00 órai kezdettel a MOM Kulturális Közőontban (XII. Csörsz u. 18. Tel.: +361/3199-854) sztárvendég Illényi Katica

Jegyek ITT kaphatók.

Hot Jazz Band és Illényi Katica - előszilveszter 2023


Hot Jazz Band Előszilveszteri koncert - sztárvendég Illényi Katica

 

2023.12.30. szombat MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18. Tel.:+361/3199-854)

JEGYEK ITT KAPHATÓK

A Kossut-díjas Hot Jazz Band-et és a Liszt-díjas Illényi Katicát régi barátság fűzi egymáshoz. Utoljára együtt a MOM színpadán pontosan 11 évvel ezelőtt debütáltak közös koncerttel. Nem volt nehéz e barátság megszületése, hisz a művésznő szerelmese a Hot Jazz Band arculatát adó 1920-as, ’30-as, ’40-es évek könnyűzenéjének, s nem csak hegedűművészként ragyogja be a zenei színpadokat, hanem gyakran énekesként, jazz-zenészként és táncosként is megörvendezteti a nagyérdeműt. Ez a sokoldalúság előrevetíti, hogy ezen a vidám előszilveszteri estén is pazar programmal áll elő zenekar és vendége. Nem érdemes tehát otthon maradni, várunk minden Kedves Rajongót a MOMKult nagyszerű koncerttermében!!!

Illényi Katicával az Előszilveszteri Koncerten a MOM-ban 2012.

Bényei Tamás és Illényi Katica 2012-ben a MOM-ban

 

 


Erdély - Partium 2023

Erdély - Partium

1996-ban jártunk először Erdélyben, Székelyudvarhelyen. Nagy Pali barátunk hívott meg az Udvarhelyi Fiatal Fórum vezetőjeként. Filmbe illő kaland volt. Az út eltartott vagy 20 órán át a mesebeli tájakon, mérsékelten jóindulatú rendőrökkel és kéregető gyerekekkel, kátyúkkal szegélyezett aszfalton.

Eladdig fogalmunk sem volt a valódi viszonyokról. A kádári Magyarország csak történelmi távlatokban tanította Erdélyt, ezért az ott élő nemzettársaink sorsát messziről sem ismertük akkoriban. Egészen szürreális volt átélni az akkori helyzetet. Nyelvében, kultúrájában él a nemzet, és a zene, a zenénk is – szóljon bár csak az 1930-as évek szerelmeiről, életérzéséről – megtart bennünket. Minden egyes utunk valóságos diadalünnep volt, sokkal-sokkal több, mint egyszerű koncert. Az első komoly turné, mely meghatározta a magyarlakta területeken hírnevünket a Nagyváradról Udvarhelyre származott Lukács Laci barátunknak köszönhető. Igazi profi, modern európai szervezésben, nagy vendégszeretetben volt részünk. Ennél több már csak a Radio Gaga tulajdonosainak, Hompot Szilárdnak és Kibédi Zoli barátunknak volt köszönhető, akik kétszer is tízállomásos turnét kanyarítottak nekünk, olyan ellátással, amilyen csak a legnagyobb sztároknak jár. A közönség pedig mindenütt megédesítette ott-tartózkodásunkat, és megerősített hazafias érzéseinkben is. Nem feledkezhetünk meg a Szeredában már nemzetközi hírűvé nőtt Jazzfesztiválról sem Szilágyi Nóra szervezésében és a Csíki Kamarazenekar kétszer is vendégül látott, amit egy koncertmeghívással hálálhattunk meg Budapesten, ahol 1800 néző ünnepelte a zene csodáját 2015-ben, az Erkel Színházban.

Nagy valószínűséggel a Hot Jazz Band az a zenekar, ami a legtöbbször járhatott Erdélyben, Pártiumban és a szórványban, Madéfalvától, Gyergyóremetén, Tusnádon át, Brassóig, de még a Bukarestben élő magyarokhoz és az ottani jazzimádó román közönséghez is eljutottunk. 25 évben, majd 30 turnén, 62 koncertet adtunk szeretett közönségünknek, és idén ismét útra kelünk. Először Borszékre látogatunk az 1920-as évek Nosztalgia Fesztiváljára, majd rá öt napra Székelyudvarhelyen a Septimia Hotelben várjuk közönségünket, azt követő nap Marosvásárhelyen a Vásárhelyi forgatagban forgolódunk, és hogy a Partium se maradjon ki, egy hétre rá Fényes Szabolcs szülővárosában, Nagyváradon nemzetközi és magyar repertoárral lépünk színre immáron 66-ik alkalommal a magyarlakta területeteken. Várunk minden kedves érdeklődőt! Részletek a programok menüben.

A Csíki és Georghius Kamarazenekarral Erdélyben, Erdélyi Dániel vezényletével 2015.

A Hot Jazz Band és a Csíki Kamarazenekar 2014

Szilágyi Nóra és Fodor László a Csíki Jazz Fesztiválon 2022

Fodor László és Szilágyi Nóra a Csíki Jazzfesztiválon 2022

Erdély 2013-2


Dr. Merkely Béla és a Hot Jazz Band

Kedves Hot Jazz Band Rajongók!

Az elmúlt héten hatalmas megtiszteltetésben lehetett része zenekarunknak, amikor is egy rendezvényen meglepetéskoncerttel köszönthettük a Semmelwies Egyetem rektorát, #Merkely Béla, Széchenyi-díjas orvosprofesszort. Mint a kép igazolja, Rektor Úr valószínűleg zenésznek is kiváló lenne, de sok megmentett betege inkább örül, hogy az orvoslást választotta.

Ezúton is kívánunk munkájához Professzor Úrnak sok sikert, erőt és egészséget!

A Hot Jazz Band

Dr. Merkely Béla professzor, a SOTE rektora és a Hot Jazz Band 2023.06.30.


XX. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál 2023. július 14-16.

Kedves Közönségünk, Kedves Jazz-rajongók!

Jubileumi fesztivált ünneplünk idén. 2004 nyarán indítottuk el a mára igen népszerűvé vált Siófoki New Orleans Jazz Fesztivált. Siófok Város akkori polgármestere, Balázs Árpád támogatta ötletünket, hogy a Balaton fővárosában létrejöhessen Magyarország egyik legnagyobb szabású klasszikus jazz eseménye.

Minden siófoki jól tudja, hogy Apáti jános, a Siófoki Állami Zeneiskola trombitatanára milyen fontos szerepet játszott a város életében, vezetője és alapítója volt az Ifjú Kőolajbányász Fúvószenekarnak, művészeti vezetője volt a Balaton Néptáncegyüttes zenekarának és 1973-ban ő alapította meg Magyarország első zeneiskolai, növendék dixieland-zenekarát, az akkor Volán, ma Apáti Dixieland névre hallgató együttest. Nagy Louis Armstrong és New Orleans Jazz-rajongóként sok tucat tanítványával szerettette meg a zenét és a dixieland muzsikát. Idén 50 éves zenekarában olyan növendékek sorjáztak, akik mára Zeneakadémiát végeztek, vagy világhírű és Kossuth-díjas zenészek lettek. Az idén 85-ik születésnapját ünneplő Tanár Úr 2010-ben a Magyar Ezüst Érdemkereszt díjazottja lett, 2015-ben pedig Siófok város díszpolgárává választották. Fesztiválunkat Apáti János New Orleans iránti rajongása okán neveztük el.

Péntek estén Korb Attila, nemzetközi hírű fiatal kollégánk legújabb formációjával nyitja a fesztivált, majd az idén 66 éve alapított Benkó Dixieland Band lép színre.

Szombat igazi ünnep lesz, az 59 éve működő Molnár Dixieland Band kezdi az estét, majd az idén 50 éves Apáti Dixieland Band ad ünnepi műsort. Részesítsék őket nagy ovációban!

Vasárnap Apáti Tanár Úr tiszteletére különleges műsorral készült két egykori növendéke.  Bényei Tamás, a Kossuth-díjas Hot Jazz Band vezetője és Lovász Irén Kossuth-díjas népdalénekes lép színpadra, hogy műsorával felköszönthesse egykori mesterét. Lovász Irén csak ezért az alkalomért készült olyan csodálatos hazai jazz-korszakbeli slágerekkel, mint a Hamvadó cigarettavég, Lement a nap, Mindig az a perc, Elég volt nékem magából és Május éjszakán.

Külön köszönet a fesztivál támogatásához a mindenkori Siófoki Önkormányzatnak, ezen belül Neisz Péternek, Balázs Árpádnak, Mezőfiné Melindának, Siófok Város jelenlegi polgármesterének Lengyel Róbertnek, Völgyi Lajos képviselőnek, a Kálmán Imre Kulturális Központ egykori és mostani vezetőinek, Tóth Bettynek, Kis Lászlónak és nem utolsó sorban Oroszváriné Erikának.

womens-jazz-band-at-the-beach-c45m36 másolata


Fonogram-díjas a Hot Jazz Band!!!

Szenzációs hír! A Hot Jazz Band elnyerte a haza könnyűzenei szakma legrangosabb díját!!!

Fonogram-díjas a Hot Jazz Band Egy kis malac – Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak című CD-je

15 Fonogram 2023 - Hot Jazz Band 01

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége A Fonogram-díjat a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, díjazására alapította 1992-ben.

Fonogram - gravír

A Fonogram-díj célja, hogy elismerje a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő munkáit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét, amelyek zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást előre viszik, illetve olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek.

A Hot Jazz Band 2021-ben elkészült, az „Egy kis malac” című, gyermekeknek szóló CD-lemezét nevezte a 2022-es díjra. 19 kategóriában 1500 nevezésből válogatták ki a 114 jelöltet, kategóriánként hatot. Zenekarunk „Az év gyermeklemeze” kategóriában olyan neves előadók társaságában került a jelöltek közé, mint Alföldi Róbert, Bognár Szilvia, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Mácsai Pál, Veronaki.

Egy kis malac - Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak - fedlap

Az USA Grammy-díjának hazai megfelelője, a Fonogram-díj, a magyar könnyűzenei szakma legrangosabb díja, mely a Hot Jazz Band életében újabb nagyrabecsült elismerés.

Gratulálunk a jelölteknek és díjazottnak, köszönjük a szakmai zsűrinek és nem utolsó sorban, köszönjük Kedves Rajongóink sosem múló figyelmét.