Hírek 2/14

Az énekesnő

Kedves Közönségünk!

Mint azt novemberben hírül adtuk a Hot Jazz Band pályafutása során immárom nyolcadik alkalommal működhetett közre egy film megalkotásában. Ezúttal az Énekesnő című TV-filmben csendül fel a zenekar muzsikája. A film Kovács Erzsi énekesnőnek állít emléket, rendezője Vitézy László. Fényes Szabolcs Rejtély című örökzöldjét adjuk elő két kitűnő zenész kollégánk, Korb Attila és Mátrai Zoltán tarsaságában, a hangszerelést Bényei Tamás írta. A dalt Bánovits Vivianne színésznő énekli. A film megtekinthető 2022. március 25-én 20.45-kor a Duna Televízióban.

Tavaszi koncertjeink:

100 éves a Jazzkorszak - Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra

RAM Színház (XIII. Kárpát u. 23. Tel.:+3670/623-3407) 2022. április 22. péntek 19.00

Jegyek ITT kaphatóak.

Papa Fleigh emlékkoncert

MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854) 2022. május 14. szombat 20.00 

Jegyek ITT kaphatóak. Támogató:nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/

Egy kis malac - Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak lemezbemutató koncert

MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854) 2022. május 15. vasárnap 16.00 

Jegyek ITT kaphatók. Támogató:  nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/      

Bánovits Vivien színésznő és Bényei Tamás az Énekesnő c. TV-film forgatásán

Bánovits Vivianne színésznő és Bényei Tamás az Énekesnő c. TV-film forgatásán


Hot Jazz Band Jubileumi hétvége és lemezbemutató koncert

HOT JAZZ BAND JUBILEUMI HÉTVÉGE

A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35-ik évét. Sajnos a pandémia miatt kétszer is el kellett halasztani a tervezett ünnepi koncertet. Idén tavasszal egy jubileumi hétvégén szeretnénk megünnepelni a neves évfordulót. Az alábbi két előadáson várjuk a zenekar rajongóit, barátait.

Papa Fleigh emlékkoncert

MOM Kulturális Központ 2022. május 14. szombat 20.00 

Jegyek ITT kaphatóak. MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854)

Támogató:

nka-logó-nagy-1-1024x412  https://nka.hu/

Papa Fleigh – Forgács László, jazztrombitás, énekes, a magyar tradicionális jazzélet ikonikus alakja elmúlt áprilisban, 80-ik életévében hunyt el a Covid járvány következtében. A feledhetetlen zenész talentumán, stílusérzékén túl oly figurája volt a színpadoknak, akinek szórakozató egyénisége felért legnagyobb komikus színészeinkével. Életvidám személyisége rengeteg barátot, rajongót tudhatott magáénak. Soha nem engedett teret a búnak, humorérzéke és nem utolsó sorban zeneimádata minden nehézségen átsegítette, példát mutatva mindnyájunknak. Ezen a koncerten a jazzélet színe java, legjobb barátai emlékeznek meg róla, a tervek szerint egy portréfilm is levetítésre kerül. Az est házigazdája a Kossuth-díjas Hot Jazz Band.

A koncert bevételéből az elhunyt művész családját támogatjuk.

Papa emlékkoncert plakát skicc.jpg - 3

(fotó: Szalóky Béla)

 

Egy kis malac - Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak

lemezbemutató koncert

MOM Kulturális Központ 2022. május 15. vasárnap 16.00

Jegyek ITT kaphatókMOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854)

Támogató:  

nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/     

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 12 év várakozás után készített új CD-t. A kisgyermekes családok a tanúi, hogy az aprónép körében mily’ népszerű a zenekar. 1930-as, ’40-es, ’50-es ritka gyerekdalaiból álló lemez további érdekessége, hogy a dalszövegeket tartalmazó kísérőfüzet az együttes alapítója, a zenész-grafikus Bényei Tamás illusztrációival készült. Mint azt a borítón is írják: Szeretet, játékosság, és nosztalgikus báj árad e szerzeményekből. Patinájuk ellenére reméljük, hogy az újdonság erejével hatnak, és a mostani picik közt is sok hívet gyűjtünk zenénknek. Hallgassák olyan szeretettel és örömmel, amivel a Hot Jazz Band is elkészítette ezt a felvételt!”

Ízelítő a műsorból: Egy kis malac röff röff röff, Kenguru, Yo Yo, Tücsök és a hangya, Eszterlánc, Pingvin Fox

Egy kis malac koncertplakát

 


Kárpát medence Turné

Kedves Közönségünk! 

Két fiatal, tehetséges zenekar társaságában három állomásból álló turnén vesz részt a Hot Jazz Band. A Nyughatatlan zenekar frontembere, Kovács Kornél ötlete volt a meghívás, amelynek örömmel teszünk eleget. A másik zenekar a felvidéki Estendon zenekar. A turné első állomása Szolnok, a Tiszapart Mozi (Templom út 4. Tel.:+3656/424-910), február 12-én, szombaton lesz, várunk minden kedves érdeklődőt.

A Hot Jazz Band és a Nyughatatlan zenekarA Hot Jazz Band és a Nyughatatlan zenekar

támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma


Juhász Zoltán 60 éves!

Kedves Közönségünk!

Ma ünnepli 60-ik születésnapját a Hot Jazz Band bőgőse Juász Zoltán, aki idestova 29 éve tagja zenekarunknak, három gyermek édesapja és egyszeres nagypapa!

ISTEN ÉLTESSEN ZOLI!!!

hotjazzband_171230_501

(fotó: Szalóky Béla)


Csollány Szilveszter

Kedves Közönségünk!

Szomorúan tudatjuk a hírt, mely szerint zenekarunk tiszteletbeli dobosa, az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter itt hagyott minket. Tisztelegjünk emléke előtt, s azon nagyszerű emberek emléke előtt, akik százévente egyszer születnek és naggyá teszik nemzetünket a világban. A kép épp az olimpiai bajnokságát követő decemberben készült, egy nosztalgiavonaton robogtunk Lillafüred felé az olimpiai bajnokoknak rendezett ünnepségre, amin nagy megtiszteltetésképp játszhattunk. Itt épp Galbács István mutatja meg Szilasnak a dobolás rejtelmeit. Jó utat Kedves Barátunk, nem felejtünk sosem…

Csollány Szilveszter és a Hot Jazz Band 2000 decemberében


2021 év végi koncertek

Kedves Közönségünk!

Két év végi koncertre invitáljuk Önöket szeretettel:

December 30-án a szokásos Előszilveszteri Koncertünket adjuk, ezúttal meglepetés-vendégként érkezik hozzánk Magyarország egyik legpatinásabb kamarazenekara a Budapesti Vonósok. A műsorban elhangzik a Hot Jazz Band néhány filmbetétdala, Nem jön álom a szememre (Állítsátok meg Terézanyut), Rejtély (Az énekesnő), Lesz még nekünk szebb életünk (Házasságtörés), Kihúnyt egy csillag az égen (Budapest Noire) a Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak című lemezünkről néhány szerzemény, Kovács Tamás harsonásunk hangszerelésében és énekével a Holdvilágos éjszakán, majd a Budapesti Vonósok társaságában olyan örökzöldek, mint a Kár itt minden dumáért, Aki él és mozog, az szvinget jár, Szomorú vasárnap, Este fess a pesti nő, Hamvadó cigarettavég, Május éjszakán, Summertime, Nem nősülök soha...

30.csü MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 19. Tel.:+361/3199-854) A HOT JAZZ BAND ELŐSZILVESZTERI KONCERTJE, VENDÉG A BUDAPESTI VONÓSOK 20.00 JEGYEK ITT VÁLTHATÓK

(A járványhelyzetre tekintettel idén, sajnálatunkra, nem lesz pezsgőkóstolás!!!)

BudapestiVonosok1

Aki pedig Szilveszter napján szeretne velünk mulatni, várjuk nagy szeretettel a Pesti Vígadó nagytermében a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra előadására. Az öt kítűnő sztárzenész szólistával kiegészült Hot Jazz Band nagyzenekari hangzásban idézi fel az 1920-as, '30-as, '40-es évek amerikai és hazai szerzeményeit, közreműködik a Melody Dance Company. Ízelítőt adunk a századelő divatos táncaiból, a jazz-korszak és szving-korszak jellegzetes számaiból, továbbá Magyarországon először élőben felcsendül a Csengetett Mylord/You Rang M'Lord főcímdala.

31.pé Vígadó (V. Vígadó tér 2. Tel.:+3620/429-4124) Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra Szilveszteri Koncertje - Hot Jazz Band nagyzenekari változat és a Melody Dance Company 19.30 JEGYEK ITT VÁLTHATÓK

gramophonia_211215_160


Mikulásgyár

Már kaphatóak a JEGYEK a Hot Jazz Band előszilveszteri koncertjére.

Az elmúlt héten a Hot Jazz Band a Mikulásgyárban játszott az odalátogatókak és a zenekar Mikulása is vitt mindenféle finomságot. Arra ösztönzünk minden Kedves Rajongónkat, hogy az ő Mikulásuk is vigyen ajándékot a Mikulásgyárba december 21-ig. Az adományokat az ünnepekre, a rászoruló családoknak osztják szét, bővebb információt az alábbi linken olvashatnak: https://mikulasgyar.hu/.

20211203_185355 - jó

A Hot Jazz Band a Mikulásgyárban


2021

2021

Egy kis visszatekintés a mögöttünk álló évre a Hot Jazz Band háza tájáról. A pandémia bennünket sem kímélt. Mivel zenekarunk kizárólag fellépésekből teremti meg egzisztenciáját, nagyon érzékenyen érintett az ellehetetlenülés. Kis enyhet adott, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériumánál pályázhattunk és működésünkre támogatást nyertünk. Ez írással is köszönetünket fejezzük ki.

emmi_logo_szines-1

Sajnos a járványhelyzet okán el kellett halasztanunk a Hot Jazz Band 35-ik Jubileumi koncertjét, ez a jövő évben valósul meg.

Az év elején pótolhatatlan veszteség ért bennünket és a hazai klasszikus jazzt játszó maroknyi közösséget. Koronavírus fertőzésben meghalt Papa Fleigh, Forgács László trombitás, akivel számtalan alkalommal léptünk közösen színpadra, tanulhattuk tőle a szakma minden titkát, kezdve a színpadi jelenléttől, a stílushű játékon át, az emberi nagyszerűségig és bohémságig bezárólag. Róla dokumentumfilmet forgatunk hamarosan.

hotjazzband_171230_147

Papa Fleigh és a Hot Jazz Band

A holtidőt és a támogatást kihasználva elkészítettük a Hot Jazz Band tizennegyedik lemezét, ezúttal a legfiatalabb nemzedékre is gondoltunk, s címe a „Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak”, azaz „Egy kis malac” lett. Egy hónapon belül kézben tartható lesz a CD, mely kísérőfüzetében Bényei Tamás zenekarvezető, mint grafikusművész mutatkozik be.

20210219124251_001

A nyár igazi meglepetést hozott. Egy kicsit fellélegezhettünk, dolgozhattunk és a csodálatos időjárás mellé ajándéknak megkaptuk pályafutásunk alighanem legmegtisztelőbb meghívását. A világsztár operaénekes, Rost Andrea invitálta meg a Hot Jazz Band-et műsorába, melynek címe „Dalok a lányszobámból”. A világhírű művésznő zene iránti rajongását felkeltő dallamok csendülnek fel a műsorban, s a mindnyájunknak kedves melódiákat nagy élvezettel játsszuk, némelyiket kicsit megfűszerezve a ránk jellemző hangzással. Megkülönböztetett érzés, hogy egy ilyen nagy művész szeretetét és barátságát élvezhetjük, reményeink szerint a jövőben is mind több alkalommal. Külön köszönet Lőrinczy Györgynek, aki bennünket ajánlott a művésznő figyelmébe.

Rost Andrea és Bényei Tamás 2021.08.25. Fehérvárcsurgó

Bényei Tamás és Rost Andrea

A nyáron továbbá Zágrábban, Pozsonyban és Bécsben tettük tiszteletünket, az ottani magyar intézetek, nagykövetségek meghívására, ahol örömmel képviseltünk hazánkat. Erdélyország és Párcium sem feledkezett meg rólunk, ellátogattunk Kolozsvárra, Nagyváradra és Székelyudvarhelyen is játszhattunk szeretett közönségünknek.  Akad azért itthon is bőven felfedezni való, pályafutásunk első koncertjét adtuk Gyöngyöspatán, Aszódon, Dombóváron, Telkibányán, Zalakaroson.

A filmvilág ismét felkeresett bennünket. Vitézy László filmrendező legújabb TV-filmjének zenei munkáiban vehetünk részt. A Kovács Erzsi életét megidéző film címe „Az énekesnő”. Egy csodálatos Fényes Szabolcs dalt adunk elő két kiváló kollégánkkal, Mátrai Zoltánnal és Korb Attilával kiegészülve. Hogy melyik dalt? Az maradjon rejtély. J

IMG_3170

Vitézy László filmrendező és a Hot Jazz Band (feat. Mátrai Zoltán) a "Házasságtörés" c. film forgatásán

Nem feledkeznénk meg arról, hogy idén három ifjú pár egybekelésén is zenélhettünk. Megtisztelő, hogy életük legszebb pillanatában a mi zenénket választják ezek a fiatalok. Sok boldogságot kívánunk Nekik innen is !

November utolsó vasárnapján hazánk legpatinásabb egyetemének, az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem Művész Együttesének meghívására közös műsort adtunk a MOM Kulturális Központban, mely műsort régi kedves barátunk, a Liszt díjas karmester, Kovács László vezényelte, egyben Gershwin Kék rapszódiáját is elzongorázta. A megtisztelő meghívást tetézte, hogy a közönség meglepetésére és nagy tetszésére, egy számban az ELTE rektora, Dr. Borhy László is közreműködött akusztikus gitárral . Az erről készült riportot ITT tekinthetik meg.

1. ELTEME_HJB_23_AND2999_p - 1

Kovács László, Liszt díjas karmester és Dr. Borhy László rektor  és a Hot Jazz Band az ELTE Művészeti Együttesének társaságában

Itt még nem ér véget a felsorolás, a szokásos év végi MOM-béli koncertünk mellett a Vígadó nagytermében a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra nevű formációnkkal lépünk fel, öt kitűnő kollégával kibővülve, nagyzenekari hangzásban és a Melody Dance Company tánccsoport előadásának kíséretében. Zárásul, vagy inkább kezdésül január elsején pedig a Budapesti Vonósok meghívására a Corythia Hotel koncerttermében közös újévi műsort adunk.

Üzenetünk pedig, hogy vigyázzanak az egészségükre, ne féljenek az oltástól és várjuk Önöket szeretettel!!!


Hot Jazz Band előszilveszteri koncert

Kedves Rajongóink!

Várunk mindenkit szeretettel előszilveszteri koncertünkre december 30-án, csütörtökön a MOM Kulturális Központban. Jegyek ITT válthatóak.

hotjazzband_191230_090_final


Leslie Fodor Swing Unit és a Hot Jazz Band koncertje

Egy kiemelt koncertünkre invitáljuk Önöket szeptember 19-én vasárnap, Gödöllőre.

Együttesünk klarinétosának szólólemez bemutatóján a jazz-klarinétozás esszenciája csendül fel, kitűnő sztárvendégek közreműködésével, majd a Hot Jazz Band tart bemutatót a magyar repertoárjából.

19.va Gödöllő Művészetek Háza (Szabadság út 6. Tel.:+3628/514-130) Leslie Fodor Swing Unit és a Hot Jazz Band koncertje

Jegyek ITT válthatóak.

leslie fodor és a HJB Gödöllő