Hírek 2/12

Hot Jazz Band 2020 év vége

Kedves Közönségünk, Kedves rajongóink!

Sajnálattal jelentjük be, hogy a járványhelyzetre tekintettel kénytelenek vagyunk a 2020. december 30-i Előszilveszteri Koncertünket törölni. December végéig nem várható nagymérvű javulás, ezért mindnyájunk biztonsága érdekében döntöttünk így.

Mivel idén nem tudtuk megünnepelni a zenekar fennállásának 35-ik évfordulóját, ezért 2021. október 2-án szombaton, az Erkel Színházban várjuk rajongóinkat. A Hot Jazz Band-nek a zárlat idejére mód nyílik egyéb terveit befejezni.  A jubileum kapcsán egy válogatás lemezt is készítünk a legsikeresebb magyar nyelvű számainkból. A már hat éve ígért "Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak" című lemez-koncertanyag és füzetecske elkészítésére kerül sor januárban, melynek bemutatója 2021 júniusában várható. Mindkét koncerttel kapcsolatban a részleteket hamarosan közöljük.

Segélyek és pályázatok segítségével folytathatjuk a munkát, így mód nyílt egy „Raktárkoncert” megtartására októberben, melyért köszönet a szervezőknek, támogatóknak. Ez a koncert tekinthető a 2017-ben rögzített „Akusztik” koncert második részének. Ezzel a felvétellel kívánunk mindenkinek Boldog Ünnepeket! Vigyázzanak Magukra! Az Önök mindig hű Hot Jazz Band-je 

IMG_20200829_174529


GYORSHÍR - JÁRVÁNYÜGYI RENDELET

KEDVES KÖZÖNSÉGÜNK!

A LEGÚJABB JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEK ÉRTELMÉBEN, EGYETÉRTVE A DÖNTÉSSEL, A LEGNAGYOBB SAJNÁLATUNKRA A NOVEMBERRE MEGHIRDETETT "KÖSZÖNJÜK MAGYARORSZÁG" KONCERTJEINKET KÉNYTELENEK VAGYUNK ELHALASZTANI. A JEGYEK MINDENHOL VISSZAVÁLTHATÓAK. AZ ÚJABB RENDELKEZÉSEK FÜGGVÉNYÉBEN ÚJ IDŐPONTOKAT TERVEZÜNK, EZEKRŐL MINDENHOL ÉRTESÍTJÜK RAJONGÓINKAT. VÁRHATÓAN TAVASSZAL LESZ LEHETŐSÉGÜNK ERRE. ADDIG IS MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA ÉS HALLGASSON SOK HOT JAZZ BAND-ET, AMI GARANTÁLTAN GYÓGYÍTÓ HATÁSÚ, LEGFŐKÉNT A MÉLABÚ NEVEZETŰ TÜNETEGYÜTTESRE! ÜDVÖZLETTEL ÉS SZERETETTEL A HOT JAZZ BAND

kbf_060_hotjazzband_mom_151230_004


Köszönjük Magyarország - A Hot Jazz Band novemberi koncertjei

Kedves Közönségünk!

A "Köszönjük Magyarország" program keretében, amennyiben a járványügyi készültség engedi,  novemberben négy koncertet ad a Hot Jazz Band:

7.szo MÓR, Lamberg Kastély (Szent István tér 5. Tel.:+3630/754-3356) Köszönjük Magyarország program 19.00

RÉSZLETEK: ITT

11.sze DEBRECEN, Kölcsey Központ (Hunyadi u. 1-3. Tel.:+3652/518-400) Hot Jazz Band 35-ik Jubileum, vendég Papa Fleigh - Köszönjük Magyarország program 19.00

RÉSZLETEK: ITT

21.szo DUNAHARASZTI, Laffert Kúria (Fő u. 172. Tel.:+3620/330-1279) Köszönjük Magyarország program 19.00

RÉSZLETEK KÉSŐBB

28.szo SIÓFOK, Kálmán Imre Kulturális Központ (Fő tér 2. Tel.:+3684/311-855) Hot Jazz Band 35-ik Jubileum, Köszönjük Magyarország program 19.00

RÉSZLETEK: ITT

 

Kérjük koncertjeinken a maszkviselés és távolságtartás betartását!!

Mór 2020.11.07. jazzesmor

Siófok 2020.11.28. Hot_Jazz_Band_Koncert_javított


A Hot Jazz Band a Citadellán

A Hot Jazz Band a Citadellán!

Nos, nem a várbörtönbe zárnak hamis hangokért, hanem az 1xfent meghívásának teszünk eleget. Mivel a budai zenei élet még békeidőben sem éli fénykorát, így unikális ez az esemény ahol várunkmindenkit egy nyárias estén a Gellért hegyen.

17.csü 1xfent (XI. Citadella sétány, szabad téri) 19.00

119030661_1617122915117748_6900531911252129734_o


A Hot Jazz Band ismét Szegeden!

Kedves Szegedi Rajongóinknak!

Szeptember 18. pénteken Szegedre látogat a Hot Jazz Band. Már régen nem jártunk Szöged városában, ezért tarthat nagy érdeklődésre számot az alábbi koncert. Régi atyai jóbarátunk, példaképünk, Molnár Gyula, Magyaroszág dixieland életének legendája is tiszteletét teszi nálunk egy kis örömzene reményében.

18.pé Blues Kert Vendéglő (Szeged, Fő fasor 14. Tel.:+3662/432-183) 18.00

Blues Kert Szeged


Millennium Kávéház, Városliget - augusztus 29. szombat 18.00 óra

Kedves Közönségünk!

29.szo Millennium Kávéház (XIV. Olof Palme stny. 1. Tel.:++3620/458-7619) 18.00 Hot Jazz Band

Egy hangulatos, századelőt idéző helyszín, a Millennium Kávéház várja Önöket különböző menükkel, századelőt idéző zenével a Hot Jazz Band tolmácsolásában, szombaton 18.00 órától a Városligetben. Részletek ITT találhatóak.

milleneum kávéház

_ADY7719


XVII. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Kedves Közönségünk!

A járványhelyzetre való tekintettel az idei fesztivál helyett "csak" egy kisebb koncert estet tudtunk megszervezni, mely mint minden fesztiválunk, a Siófoki Önkormányzat segítségével jöhet létre. Az idei alkalom a 17-ik, hogy Siófokon felcsendül a dixieland muzsika, ezúttal a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, korlátozott nézőszámmal. A fesztivál két házigazdája, az Apáti Dixieland Band és a Hot Jazz Band várja minden kedves Rajongóját augusztus 8-án, szombaton 19.00 órai kezdettel.

Külön Köszönet Völgyi Lajos képviselő úrnak és Lengyel Róbert polgármester úrnak is a döntésért. Köszönet Isó Edina igazgató asszonynak az infrastruktúra biztosításáért.

2234365fdd9f2a28dfdce9bcb378d4dc tükörSIOFOK_new_orleans_jazz_fesztival_02

 


Horvátország - Murter szigete

Kedves Közönségünk!

Lassan elindul a zenei élet és vele a Hot Jazz Band is útra kel. A Zágrábi Magyar Intézet meghívására Horvátországba, Murter szigetére látogatunk, hogy péntek este koncertet adjunk. Harsonásunk, Kovács Tomi, biciklibalesetet szenvedett, úgyhogy ezúttal kitűnő kollégánk, Korb Attila kísér el bennünket erre a villámlátogatásra. Aki nem tud ott lenni Murter szigetén pénteken, azt várjuk nagy szeretettel a jövő szerdán a Mazel Tov-ban (VII. Akácfa u. 47. Tel.:+3670/626-4280)  20.30-kor, Eisemann Mihály dalaival.

Mađarski-dan_Murter_Plakat


Karantén utáni első koncert - Mazelt Tov

Kedves Közönségünk!

A hosszú kényszerpihenő után végre először muzsikálhatunk Önöknek.

Június 9-én, kedden várjunk minden kedves kikapcsolódni vágyót a már újra megnyílt Mazel Tov étteremben (VII. Akácfa u. 47. Tel.:+3670/626-4280). Kezdés 20.30-kor. A karantén után a zenekar tagjai egymással is először találkoznak, már csak ezért is érdemes eljönni.

Mazel Tov HJB

 


Fréjus Saint Raphael - Franciaország 1995. június 30 - július 2.

25 évvel ezelőtt a Cote D'Azur-ön, Franciaországban, Fréjus Saint Raphaelben került megrendezésre a XIV-ik Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny/XIV-eme Competition Internationale De Jazz New Orleans. Az résztvevő 54 zenekar 13 európai országból és Ausztráliából érkezett a három napos versenyre, mely léptékeit tekintve a világ legnagyobb szabású ilyen eseménye volt. A díj elnevezése Sidney D'Or, a New Orleans-i születésű, később Franciaországban letelepedett kreol zenészről, a híres Petite Fleur szezőjéről, Sidney Bechet-ről kapta nevét (Sidney Bechet).

1. prospektus - országok

A fesztivál prospektusa a résztvevő országok térképével

2. prospektus - résztvevők

A fesztiválon résztvevő zenekarok névsora ( az ausztrál zenekar később érkezett)

Az első napon, az első fordulóban tíz színpadon 5-5 zenekar adott 20 perces műsort a gyönyörű francia tengerparti sétányon, a sok ezer sétáló turista nagy tetszésére. A húsztagú zsűrit híres zenészek, újságírók, szakírók alkották, melynek 2-2 tagja a közönség soraiból értékelte a zenekarok zenei, előadói és művészeti teljesítményét.

A második napon a továbbjutó tíz zenekar a tíz színpadon egy-egy órás műsort adott, ezen a két estén mód nyílt az örömzenére is. Barátunk, Georges Lengyel, aki ezidőtájt a város megbecsült polgára volt, a magyar zenekarok részvételét koordinálta s ezen túl a helyi bowlingpályát üzemeltette, ahol a Hot Jazz Band és a Bohém Ragtime Jazz Band a zsűri néhány tagjával örömzenét adhatott. Ekkor volt tagja a zsűrinek az épp Európában turnézó Joe Muranyi, a Louis Armstrong All Stars egykori magyar származású klarinétosa (What A Wonderful World).

Jam session Alain Bouchet és Marc Laferriére társaságában Saint Raphaelben 1995-ben

Örömzene  Saint Raphaelben: Bényei Tamás, Alain Bouchet, Szőke Péter, Fodor László, Marc Lafferére

Jam session Joe Muranyival Saint Raphaelban 1995-ban

Örömzene Joe Muranyival Georges Lengyel Bowlingtermében

A harmadik, egyben befejező napon, a döntőben négy zenekar mérettethette meg magát, ezúttal a ötezer főt befogadó Agora du Palais des Congress szabadtéri színpadán. A gálaműsorral egybekötött esten felléptek Franciaország legnevesebb tradicionális jazz-zenészei, a zsűri tagjai Joe Muranyival egyetemben. A döntőbe jutott négy zenekarból a Magyarországról érkezett Hot Jazz Band vitte el a pálmát. A húsztagú zsűriből tizenkilencen a magyar együttesre szavaztak.

Sidney D'Or, Saint Raphael 1995 díjátvétel Galbács István, Szőke Péter, Bera Zsolt, Bényei Tamás

Galbács István, Szőke Péter, Bera Zsolt, Bényei Tamás a Sidney D'Or elnevezésű díjjal

Franciaország a világ kulturális központja lett XIX-ik század végén, s ezt a státusát a mai napig őrzi, számtalan rangos jazz-fesztiváljával (Nizza, Marciac, Montloius, Samois...) a világ jazz-zenei központja, hatalmas zenei élettel, kitűnő zenészekkel, nem beszélve New Orleans és a New Orleans-i zene francia vonatkozásairól. Csak jazz folyóirat, mely a tradicionális jazz-élettel foglalkozik több is megjelenik, s a helyi és országos napilapok is több cikkben foglalkoztak az eseménnyel, s egyúttal a magyar zenekar győzelmével.

Jazz Dixie,Swing N8 - Saitn Raphael 1995-5

Jazz Dixie,Swing N8-2- Saitn Raphael 1995-6

La depéche - St. Raphael 1995

Satchmo öröksége - a képen Georges Lengyel, Joe Muranyi és a Hot Jazz Band a győzelem másnapján (az utcán a járó-kelők felismertek és ily módon köszöntöttek bennünket: "Félicitation!!!") 

Les Arcs - Saint Raphael 1995

"A Budapesti zenekar  libabőrösre varázsolta a közönséget"

Saitn Raphael 1995

Saitn Raphael 1995-2

One More Time, Geneva - Saitn Raphael 1995

One More Time - Jazzmagazin Genfből