Hírek 3/16

Hot Jazz Band 35(+2) - Haccacáré - Jubileumi koncert

 

Egy kis élménybeszámolót szeretnénk Önökkel közölni a Hot Jazz Band jubileumi koncertjéről, hogy akik lemaradtak láthassák, és mi, akik ott voltunk újból átélhessük a felemelő pillanatokat. Engedjék meg, hogy ezúttal jómagam, Bényei Tamás, első szám, egyes személyben tegyem ezt meg.

Egy zenekar 35+2 évének ünnepe sosem lehet rövid, ez talán az egyetlen, ami ilyenkor nehézség lehet, de talán bocsánatos is. Koncertünk célja volt, hogy mind azon formációkat is bemutassuk, melyeket mi magunk hoztunk létre zenekarunk működése mellett, de főként azzal szimbiózisban. A zenésznek, aki bezárkózik egy zenekarba, ritka alkalom a nagyszerű kollégákkal való találkozás és örömzene, ami egy jazz-zenész számára létszükséglet. Ez is oka, hogy ezek a formációk megszülettek, „ha a hegy nem megy Mohamedhez…” Hisz’ tudják! Ezzel egy valódi gála, egy rögtönzött mini-fesztivál kerekedett azon a szép augusztusi estén.

A műsort a Hot Jazz Band kezdte az „Amerika dal”-lal, saját szerzeményemmel, ami a Sacramento-i időkben született, s melynek szövege egy szép hölgyhöz, a zenénkhez, és akár a hazánkhoz való hűség viszonylatában is érthető. Értse mindenki a neki tetsző módon. Mivel három szólamban is énekeljük, a dixieland hangzás mellett ez a szín is megcsillanhatott.

(A fotókat Posztós János készítette)

hotjazz_PJ_056 Amerika dal_1

Az első Hot Jazz Band-en kívüli formáció lépett ezután színpadra, a magyar dixieland-élet doyenjei, következtek. Nagy Iván (79 – Benkó Dixieland), Molnár Gyula (78 – Molnár Dixieland), Apáti János (84 – Apáti Dixieland), Weszely János (Budapest Ragtime Band), Juhász Zoltán (Hot Jazz Band) és jómagam. Ezt a zenekart 1995-ben alapítottam Hungarian All Stars néven, egy merész elgondolással, a nagy rivális bandák számomra legautentikusabban játszó, legendás alakjaiból hívtam életre ezt az elit-válogatottat. Akkor a dobokat jóbarátunk, példaképünk, a Covid-ban elhunyt, fejelthetetlen Papa Fleigh szólaltatta meg. A hazai jazztörténet nagy pillanatának gondolom, ha ez a csapat megszólal, és nem túlzok. Reméljük, még sokáig élvezhetjük nagyszerű elődeink játékát ily módon is.

potkepek_PJ_004 Hungarian All Stars

hotjazz_PJ_005hotjazz_PJ_008hotjazz_PJ_010

hotjazz_PJ_011

Ez után a Hot Jazz Band emblematikus dalai következtek, „Az én babám egy fekete nő”, és az általunk újra felfedezett és népszerűvé tett, „A bankban nincsen betétem”, melyet Bényei Tibor tubás, egykori Hot Jazz Band-tag segítségével tehettünk még korhűbbé, s melyben rendhagyó módon, dob helyett mosódeszkával adtuk a ritmust.

hotjazz_PJ_024

potkepek_PJ_009 Tibi

hotjazz_PJ_026

Az est sztárvendége, Illényi Katica, Liszt-díjas előadóművész lépett eztán színpadra. Katicát immár több mint két évtizede ismerem, ismerjük. Épp oly üde, épp oly elragadó jelenség, mint amikor először fellépett velünk. Muzikalitása mindig magával ragad, és szívbe markoló, amit nagyon-nagyon kevesen tudnak csak, mert mindez nem tanulható. Katica sokoldalú, rendkívül profi zenész, aki a klasszikus zenei végzettsége mellett kitűnően játszik jazzt, ezt hallhattuk a „Honeysuckle Rose”-ban és a „Sweet Georia Brown”-ban. Gyönyörű autentikus énekét is megcsodálhattuk a „Ne vegye szívére” című Fényes Szabolcs dalban. Illényi Katicának gyakorlatilag nincs párja a magyar zenei szcénán, már csak ezért a három dalért is érdemes volt ott lenni.

hotjazz_PJ_034 Illényi Katica_1

hotjazz_PJ_040 Illényi Katica_2

hotjazz_PJ_035

Ezek után Bóbis László kétszeres sztepptánc világbajnok, koreográfus lépett a színre oldalán Csömör Marcellel, akik a „Crazy Rhythm”, azaz „Őrült ritmus” című számra pazar sztepp-bemutatót tartottak. Bóbis Lacit 1993-ban ismertem meg, akkor már megnyerte első világbajnokságát. Mindig is tervem volt, hogy a jazz-korszak zenéjét a maga komplexitásában mutassam be, és ennek szerves része volt a tánc. A sztepp-tánc különösképp, hisz majdnem, mint ritmushangszert, ez a zene szülte oly sok más mellett. Sok szép pillanat fűződik Laciékhoz, több lemezünkön is szteppel, énekel is. A nézőtér valósággal felrobbant, amint véget ért a szám. Ez után acapella láthattunk egy koreográfiát a nagyszerű táncos duótól. Nem csoda hát, ha terveink vannak még velük.

hotjazz_PJ_050

hotjazz_PJ_051 Bóbis Laci Csömör Marcell szetp_1

A hazai jazz történetében az első zenekar lehetünk, akik gyermekeknek készítettek lemezt. Volt szerencsém grafikusként az anyag illusztrálására is, a pandémia idején készültünk el az anyaggal. Ebből következett két szám, a címadó dal, az „Egy kis malac”, és Márkus Alfréd nagyszerű opusa, a „YoYo”, melyet négyszólamú, barbershop énekünk tarkított.

hotjazz_PJ_057 gyereldalok

Az első felvonás zárásaként banjo-blokk következett, elsőként a „Tudom, hogy van neki” c. Fényes Szabolcs opus, ahol nem maradhatott el a közös éneklés, a már jól ismert férfi-női kórus válaszolgatása sem. Csodálatos volt az 1400 fős közönséget énekelni hallani. Ebben a dalban Bényei Tibor ismét feltűnt tubájával és egy látványos szólóval örvendeztette meg a nagyérdeműt.

hotjazz_PJ_062 banjo_1

Végül színpadra lépett a Hungarian Banjo Kings, Európa egyetlen bendzsózenekara, név szerint Gáspár Pál, Hegedűs Csaba, Szabó Lóránt, Korb Attila, Galbács István és jómagam. A zenekar gyakorlatilag a Hot Jazz Band megalakulásával egyidős, mert a bendzsót tekintettem először fő hangszernek, később, trombitássá avanzsálásommal egyidőben lett színfoltja műsorainknak. A banjo a jazz-korszak autentikus hangszere, Amerikában hatalmas kultusznak örvend, eleinte kísérő hangszerként jelent meg, ám az elmúlt 100 évben szólóhangszerré fejlődött. Hazánkban talán tíz kolléga játszik jazz-bendzsón, s ezek közt – bátran mondhatom – nemzetközi mércével mérhető virtuózok is akadnak, erről a MűPa közönsége személyesen is meggyőződhetett. Minden bendzsósok slágere az „Alabama Jubelee” után a „Fekete Péter” című jól ismert Eisemann Mihály számmal búcsúzott az első félidő.

potkepek_PJ_017 Hungarian Banjo Kings

hotjazz_PJ_068 banjo_2

A koncert második részének kezdetén együttesünk klarinétosa, Fodor László kapott főszerepet. A Leslie Fodor Swing Unit pár éve alakult Benny Goodman, a swing stílus megteremtője tiszteletére. A zenekar tagjai Nagy Iván, Korb Attila, Szabó Lóránt, Juhász Zoltán, Galbács István, Fodor László és nem utolsó sorban a Kossuth-díjas Amadinda ütősegyüttes tagja, Holló Aurél, aki, mint Illényi Katica, klasszikus zenei végzettsége mellett világszínvonalú jazz-játékos is. Egy Goodman klasszikus mellett eljátszották Fodor László „Trixi Fixi” című szerzeményét, majd a „Blues My Naughty Sweetie” c. számban csatlakozott a formációhoz klarinéton Dennert Árpád és Mátrai Zoltán. Egy hatalmas klarinét-tűzijátéknak lehettünk tanúi, melynek hangszerelését a zseniális Korb Attila követte el.

hotjazz_PJ_070

hotjazz_PJ_071 Leslie Fodor

hotjazz_PJ_072

potkepek_PJ_018 Leslie Fodor Swing Unit

 

A Hot Jazz Band nem csak sztepp-produkciókban gondolkodott. Nem véletlen hát, hogy az egyre népszerűbb Lindy Hop tánc meghonosítóival is azonnal kapcsolatba kerültünk. Mátrai Zoltán szaxofonossal egy héttagú formációt hoztunk létre Hot Jazz Band Swinging Seven néven. A magyarországi szvingtánc-kultúra elterjesztésében egy ember vitézkedett a kilencvenes évek elején, Janicsek Gábor, aki Lindy Hop világbajnokságot is nyert külföldön. Partnerével P. Tóth Beátával a „Hit That Jive Jack” című opusra tartottak Lindy-bemutatót, majd a formáció a legendás Count Basie-féle „One O’ Clock Jump”-pal búcsúzott.

potkepek_PJ_019 Hot Jazz Band Swinging Seven

hotjazz_PJ_078 Janicsek

hotjazz_PJ_091 Janicsek_2

A műsor záró szakaszában az általam 2014-ben létre hozott Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra következett. A Hot Jazz Band tagjai mellett Szalóky Béla, Korb Attila, Dennert Árpád, Mátrai Zoltán és Nagy Iván (zongora), négy számban dobon Cseh Balázs lépett színpadra. Zenekarunk pályafutásának egyik legbecsesebb része, hogy amikor a hazai klasszikus zenei élet rangos formációi kis könnyűzenei kiruccanást tesznek, előszeretettel veszik fel a kapcsolatot velünk. Ennél nagyobb elismerést keveset tudok mondani. Így történt ez a Solti Kamarazenekar esetében is, amikor Ispán Franciska zenei igazgató kedves figyelmességének köszönhetően a csodás 15 tagú együttes csatlakozásával műsorunkra feltette a koronát. Az, hogy tagjaik a Budapesti Fesztiválzenekarból, a Nemzeti Filharmonikusok tagjaiból állnak, azt hiszem, mindent elárul. A Trejer István koncertmester vezetésével megszólaló együttes csodás összhangot teremtett, a Gramophoniával együtt életre keltve a korabeli filmek, színházak eredeti, nagyzenekari hangzását. Egy új nagy sláger is felcsendült ebben a részben, együttesünk harsonása, Kovács Tamás hangszerelte és énekelte el a „Holdvilágos éjszakán” című Eisemann szerzeményt.

hotjazz_PJ_083 Gramophonia_1

hotjazz_PJ_087 Solti

potkepek_PJ_028 Kovax

A legvégén nem maradt el természetesen a közös éneklés, hiszen ilyen csodálatos koncertteremben, ilyen pazar hangszereléssel és zenei arzenállal, ilyen nagy létszámú „kórussal”, igazi ritkaság a megszólalás. Tehát jött az „Odavagyok magáért”, majd a „Szerelemhez nem kell szépség”, a „Tedd ide, tedd oda”, és természetesen a ráadás számok a „Mézga Család” és nem utolsó sorban estünk címadó dala, a „Haccacáré”, szintén együtt énekelve.

 

 

hotjazz_PJ_089 finálé_2

302189011_5403690646345280_8504914785587630758_n

hotjazz_PJ_090

Ezúton is külön köszönet a Művészetek Palotája menedzsmentjének, a Jazztime Fesztiválnak, hogy befogadta, vendégül látta a Hot Jazz Band-et és nagyszerű zenész vendégeit. Köszönet az Emberi Erőforrások Minisztériumának a próbákhoz nyújtott támogatásért. Nem utolsó sorban pedig Önöknek, Kedves Hot Jazz Band Rajongók, hogy eljöttek. 37 év nagy idő, úgy elsuhant, hogy az ember észre sem vette. Még szívünkben az ifjonti hévvel állunk önök elé, remélve megtisztelő figyelmüket, s igyekszünk ennek a figyelemnek egész munkásságunkkal megfelelni. Zárásként nem szeretnék megfeledkezni azokról, akik a kezdetekben, vagy akár nehezebb időkben mellettünk álltak, meghívásokkal tiszteltek meg, segítettek, amivel csak tudtak, első lemezeinkhez adtak anyagi támogatást. A lista nem lesz teljes, hisz 37 év nagyon nehezen fejben tartható, de mégis megkísérlem.

A koncert előkészületeit, próbáit támogatta az     

emmi_logo_szines-1

Köszönet nekik:

Götz Bachmann - Németország

Balázs Árpád

Balogh Tibor

Judy Borcher - USA

Csongrády Viktor - USA

Dezső János

Dr. Filiszár Tibor - Siófok

Dr. Freund Tamás

Faludi András

Fazekas Csaba - Hajdúszoboszló

Futó Péter és Szántó Zsuzsa

Gáspár Monika

Gyürk András

Hambuch Gerda

Hegyes Zoltán

Hompot Szilárd - Erdély

Hrisztu Zoltán – Fat Mo’s

Juhász Előd

Karacs Ferenc

Kersztúri Barbara

Kibédi Zoltán – Erdély

Konkoly Család

Kovács László Liszt-díjas karmester

Kurutz Márton

Lengyel Gyuri, Georges

Lőrinczy György

Lukács László - Erdély

Lukácsházi Győző †

Heléne Manfredi - Franciaország

Marton Imre - Parola Vendéglő

Marton Tamás – John Bull Pub

Mazel Tov Csapata

Dr. Molnár Gyula (Molnár Dixie)

Joe Muranyi †

Nemlaha György

Nemzeti Örökség Minisztériuma

NKA

Oláh Ferenc - Kábelcon

Pályi István †

Papa Fleigh †

Podlovics Péter

Polgár család

Pröhle Gergely

Rost Andrea

Sári Margit és Prosits Péter

Sárfalvi Judit

Sashegyi Zsófi

Schuch Család

Siófok Város Önkormányzata

Stark Zoltán

Szalai András – Sárospatak

Szentmártoni Lívia

Székely Tibor

id. és ifjabb Takács Zoltán - TZ-team

Tóth Csaba - Salgótarján

Dr. Tihanyi István

Vitézy László

Veisz Gábor

Völgyi Lajos - Siófok

Dr. Zsirka Klein Attila

Dr. Bencz László

 


Papa portréfilm - Újlaki Dénes

Kedves Közönségünk!

Mint arról már korábban hírt adtunk, Covidban elhunyt barátunk, kollégánk, Papa Fleigh emlékére egy portréfilmet készítünk.

Nagy megtiszteltetésben részesültünk, amikor Újlaki Dénes színművész úr elvállalta a narrátor szerepét. Az 1999-ben, első USA turnénk alkalmával készült útifilmben is Dénes  volt a narrátor, így régi barátság köt össze bennünket. A film rendezőjének Tyagi Pallava, hazánkban élő indiai filmrendezőt kértük fel, aki korábban forgatott Papáról egy rövidfilmet.  Tegnap a stúdióban jártunk, várhatóan két hónap múlva elkészül a film, amit szeretnénk a közmédiában bemutatni.

A film elkészüléséhez a Magyar Művészeti Akadémia adta a támogatást. MMAlogoC_1_ketsoros

 

20220810_163431

Bényei Tamás, Űjlaki Dénes színművész és Tyagi Pallava filmrendező a Papa portréfilm stúdiómunkáin 2022.08.10.


Jazzfőváros - Gunhild Carling és a Hot Jazz Band

Kedves Rajongóink!

26 évvel ezelőtt a Salgótarjáni Dixieland Fesztiválra egy gyönyörű, zavarba ejtően fiatal zenészhölgy érkezett édesapjával Svédországból. Barátunk a Benkó Dixieland Svédországba emigrált egykori zongoristája, Bagyari Béla hozta őket Magyarországra és hallva bennünket, a Hot Jazz Band-et kérte meg, hogy legyen a vendélátó zenekara a két nagyszerű művésznek. Az ifjú hölgy neve Gunhild Carling.

Gunhild már pici lány korában, szupertehetségként robbant be az európai tardicionális jazzéletbe az édesapja, Hans Carling által alapított családi zenekarral, mellyel 9 évesen ITT látható. Multihangszeres, zenei polihisztorként világsztárrá nőtte ki magát, aki a Postmodern Jukebox műsorán is szerepel, mely meghallgatható ITT. A ma az USA-ban élő Gunhild és családi zenekara vendége volt az idei, kecskeméti Jazzfőváros-nak, ahol a Hot Jazz Band-del 26 év után ismét örömzenélt. A zenekarvezető, Bényei Tamás Budapesten is játszott a Carling Family-vel a Vendéglátóipari Múzeumban.

Bényei Tamás és Gunhild Carling 2022.08.07.-2

296956569_1099336180993027_2857779901111893985_n

IMG_20220807_152839


Csíki Jazz fesztivál 2022

Kedves Rajongóink!

A Hot Jazz Band épp most tért vissza Csíkszeredából, Erdélyországból, ahot a Csíki Jazz Fesztiválon szerepelt. Ezúton köszönjük Szilágyi Nórának, a fesztivál igazgatójának a meghívást és egyben gratulálunk is állhatatos munkájához, mellyel nemzetközi szintre emelte a térség legrangosabb jazzfesztiválját. Köszönjük a két dalt is, melyet velünk énekelt el, mert Nóra nemcsak kitűnő szervező, hanem remek jazz-énekesnő is.

Nagy öröm volt számunkra a nekünk oly kedves Franciaországból személyesen megismerni egy világsztárt, Camille Bertault személyében, akivel az ANT-ben remek örömzenére is mód nyílt. Mindig meleg szívvel gondolunk erdélyi rajongóinkra, a nagy távolság is semmiség, ha a zene szárnyán repülhetünk.

Szilágyi Nóra és Fodor László a Csíki Jazz Fesztiválon 2022

Szilágyi Nóra és Fodor László, Csíki Jazz Fesztivál 2022

296891148_549837086693280_8753981641361499097_n

Bényei Tamás és Kovács Tamás, Csíki Jazz Fesztivál 2022

Camille Bertault és Bényei Tamás a Csíki Jazz fesztiválon 2022.07.30.

Camille Bertault és Bényei Tamás, Csíki Jazz Fesztivál 2022


XIX. SIÓFOKI NEW ORLEANS JAZZ FESZTIVÁL

Várjuk szeretettel a New Orleans Jazz, a hot jazz, a ragtime és a dixieland muzsika szerelmeseit egy szép nyári hétvégén, a legnagyobb szabású hazai seregszemlén! Legendás zenekarok gyűlnek össze, többek közt a Benkó Dixieland, a Molnár Dixieland és a Budapest Ragtime. Házigazda a Kossuth-díjas Hot Jazz Band.

 

Továbbá nagyon gyors ütemben fogynak a jegyek a Hot Jazz Band 35(+2) jubileumi koncertjére, augusztus 27. szombatra, aki még szeretne jó helyre kapni jegyet, ITT megválthatja.

 

1ad7647f9fbecc471b9aec295183939e (1) másolata


Haccacáré a Hot Jazz Band 35(+2) Jubileumi koncertje a MűPá-ban

Haccacáré - a Hot Jazz Band jubileumi koncertje

2022. Augusztus 27.szombat, Művészetek Palotája (IX. Komor Marcell u. 1. Tel.:+361 555 3000) 20.00 óra

Jegyek ITT kaphatóak.

A Kossuth díjas Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35-ik évfordulóját. A világjárvány miatt ez az ünnep 2022-ben kerül megrendezésre. A sikerekben gazdag időszakra tekint vissza az együttes egy gálakoncerttel, felelevenítve a zenekar karrierjének főbb állomásait, kitűnő vendégzenészek társaságában.

A Hot Jazz Band munkásságának célja az eredeti zenei formájában elfeledett háború előtti jazz-korszak megismertetése, és ezen keresztül a hazai könnyűzenei örökség ápolása. Munkájuk messze földön is elismertté vált, erről tanúskodnak nemzetközi versenygyőzelmeik, amerikai, ázsiai meghívásaik és Európa 22 országába tett útjuk is.

A zenekar igyekszik műfajának minden színfoltját, hangzását a stílushűség jegyében életre kelteni, kibővítve felállását, más formációkat is megszólaltatni. A műsor vendége lesz ily módon Európa egyetlen bendzsózenekara a Hungarian Banjo Kings, hazánk vezető szving zenészeivel kibővült Hot Jazz Band, mely formáció a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra névre hallgat. A sort folytatja a zenekar kitűnő klarinétosának szólóformációja a Leslie Fodor Swing Unit és nem utolsó sorban a Bényei Tamás által 1995-ben alapított Hungarian All Stars, melynek tagjai a magyarországi dixieland élet nagy öregjeiből állnak össze egy csodálatos örömzene erejéig.

A zenekar kezdetektől kereste a műfaj komplexitását, s így remek partnerekre talált a hazai szvingtáncosok között, így többek közt vendég lesz ezen az esten Bóbis László sztepptánc világbajnokunk és Janicsek Gábor szvingtánc világbajnok. A műsor sztárvendége Illényi Katica. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek zenéinek szerelmesei és a Hot Jazz Band rajongók minden bizonnyal egy remek hangulatú estén ünnepelhetik a jazz örök mivoltát.

Fellépnek:

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band:

Bényei Tamás – tp, bj, voc, zenekarvezető
Kovács Tamás – tb, voc
Fodor László – cl, as
Szabó Lóránt – g, bj
Juhász Zoltán . b
Galbács stván – dr

Sztárvendég:

Illényi Katica, Liszt-díjas előadóművész – v, voc
Holló Aurél, Kossuth-díjas előadóművész - vib

Hungarian All Stars

Bényei Tamás - tp, voc (Hot Jazz Band)
Molnár Gyula - cl, voc (Molnár Dixieland Band)
Nagy Iván - tb, voc (Benkó Dixieland Band)
Apáti János - p (Apáti Dixieland Band)
Juhász Zoltán - b (Hot Jazz Band)
Weszely János - dr (Budapest Ragtime Band)

Hugarian Banjo Kings

Bényei Tamás - bj. voc
Gáspár Pál - bj, voc
Hegedűs Csaba - bj, voc
Szabó Lóránt - bj
Kukta Béla - bj
Korb Attila - bs
Galbács István – wb 

Leslie Fodor Swing Unit

Fodor László - cl
Holló Aurél (Kossuth-díjas) wib, xil
Nagy Iván - p
Korb Attila - p
Szabó Lóránt - g
Juhász Zoltán - b
Cseh Balázs - dr

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orcestra

Bényei Tamás – tp, bj, voc, zenekarvezető
Szalóky Béla – tp
Korb Attila tp, bs
Kovács Tamás – tb, voc
Fodor László – cl, as
Dennert Árpád – cl, as
Mátrai Zoltán – ts, cl
Nagy Iván - p
Szabó Lóránt – g, bj
Juhász Zoltán . b
Galbács stván – dr

További vendégek

Bényei Tibor - tu
Bóbis László sztepptánc világbajnok, Csömör Marcell sztepptánc
Janicsek Gábor szvingtánc világbajnok és P. Tóth Beáta

A koncert előkészületeit, próbáit támogatta az                emmi_logo_szines-1

 mom_220515_378

mom_220514_022

mom_220515_342 Tomika

mom_220514_065 Lóri

mom_220515_393 Zoli

mom_220514_079 István

Fotó: Szalóky Béla


Hot Jazz Band Jubileum

Kedves Közönségünk, Kedves Hot Jazz Band Rajongók!

Az NKA nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/ pályázati támogatásának köszönhetően kibővíthettük a május 14-15-i hétvége programját. Eredetileg lemezbemutató és emlékkoncert szerepelt a tervekben, de jubileumi hétvége megszervezésére nyílt mód.

A május 14. szombat 20.00 órai koncert első felében a Hot Jazz Band visszatekint 35+2 éves munkásságára, természetesen a zenekar legnépszerűbb számait tűzzük műsorra a közönség közreműködésével.

Az est második felében kitűnő zenészkollégáink társaságában emlékszünk meg Papa Fleighről, akinek kedvenc számait játsszuk el a jazzre jellemző örömzene formájában. Ennek okán a nagy múltú Budapest Ragtime Band is fellép a műsorban, ezen kívül a világklasszis Szalóky Béla a Benkó Dixieland-ből, továbbá Sárkány Sándor bőgős, Cseh Balázs dobos is színpadra lép. Terveink szerint még sok zenész eljön, őket később mutatjuk be. Ezen kívül mód nyílik táncolni is a terem 4 sarkában.  JEGYEK ITT KAPHATÓAK

152935679_3720832261297802_4912598628322593779_n
Budapest Ragtime Band
52265979_2241818599372764_3587900775818330112_n
Szalóky Béla
Sándor Sárkány - bass-2
Sárkány Sándor
Balázs Cseh - drums-2
Cseh Balázs

május 15. vasárnap 16.00 órai koncert legújabb lemezünk bemutatója lesz. A felnőtteknek és kisgyermekeknek egyaránt szórakoztató műsor az általunk képviselt stílusban játékos állatokról és mesefigurákról, tanulságos történetekről szól. Nem titkolt szándékunk, hogy az aprónépet is megnyerjük zenénknek. A lemez megvásárlása mellett a Yo Yo a terítéken lesz. Legújabb döntésünk értelmében a 6 év alatti rajongók ingyenesen látogathatják a koncertet. JEGYEK ITT KAPHATÓAK

fedlap scan0010


BÉNYEI TAMÁS ÉS A GRAMOPHONIA A RAM SZÍNHÁZBAN 2022.04.22. PÉNTEK 19.00

E hét péntekén a Hot Jazz Band nagyzenekari felállása várja Kedves Közönségét!

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra - Best Of válogatás a Hot Jazz Band legnépszerűbb dalaiból

2022. április 22. péntek, Ram Színház (XIII. Kárpát u. 23. Tel.:+3670/623-3407) 19.00

Jegyek ITT kaphatóak.

PLAKÁT

 


Az énekesnő

Kedves Közönségünk!

Mint azt novemberben hírül adtuk a Hot Jazz Band pályafutása során immárom nyolcadik alkalommal működhetett közre egy film megalkotásában. Ezúttal az Énekesnő című TV-filmben csendül fel a zenekar muzsikája. A film Kovács Erzsi énekesnőnek állít emléket, rendezője Vitézy László. Fényes Szabolcs Rejtély című örökzöldjét adjuk elő két kitűnő zenész kollégánk, Korb Attila és Mátrai Zoltán tarsaságában, a hangszerelést Bényei Tamás írta. A dalt Bánovits Vivianne színésznő énekli. A film megtekinthető 2022. március 25-én 20.45-kor a Duna Televízióban.

Tavaszi koncertjeink:

100 éves a Jazzkorszak - Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra

RAM Színház (XIII. Kárpát u. 23. Tel.:+3670/623-3407) 2022. április 22. péntek 19.00

Jegyek ITT kaphatóak.

Papa Fleigh emlékkoncert

MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854) 2022. május 14. szombat 20.00 

Jegyek ITT kaphatóak. Támogató:nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/

Egy kis malac - Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak lemezbemutató koncert

MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854) 2022. május 15. vasárnap 16.00 

Jegyek ITT kaphatók. Támogató:  nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/      

Bánovits Vivien színésznő és Bényei Tamás az Énekesnő c. TV-film forgatásán

Bánovits Vivianne színésznő és Bényei Tamás az Énekesnő c. TV-film forgatásán


Hot Jazz Band Jubileumi hétvége és lemezbemutató koncert

HOT JAZZ BAND JUBILEUMI HÉTVÉGE

A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35-ik évét. Sajnos a pandémia miatt kétszer is el kellett halasztani a tervezett ünnepi koncertet. Idén tavasszal egy jubileumi hétvégén szeretnénk megünnepelni a neves évfordulót. Az alábbi két előadáson várjuk a zenekar rajongóit, barátait.

Papa Fleigh emlékkoncert

MOM Kulturális Központ 2022. május 14. szombat 20.00 

Jegyek ITT kaphatóak. MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854)

Támogató:

nka-logó-nagy-1-1024x412  https://nka.hu/

Papa Fleigh – Forgács László, jazztrombitás, énekes, a magyar tradicionális jazzélet ikonikus alakja elmúlt áprilisban, 80-ik életévében hunyt el a Covid járvány következtében. A feledhetetlen zenész talentumán, stílusérzékén túl oly figurája volt a színpadoknak, akinek szórakozató egyénisége felért legnagyobb komikus színészeinkével. Életvidám személyisége rengeteg barátot, rajongót tudhatott magáénak. Soha nem engedett teret a búnak, humorérzéke és nem utolsó sorban zeneimádata minden nehézségen átsegítette, példát mutatva mindnyájunknak. Ezen a koncerten a jazzélet színe java, legjobb barátai emlékeznek meg róla, a tervek szerint egy portréfilm is levetítésre kerül. Az est házigazdája a Kossuth-díjas Hot Jazz Band.

A koncert bevételéből az elhunyt művész családját támogatjuk.

Papa emlékkoncert plakát skicc.jpg - 3

(fotó: Szalóky Béla)

 

Egy kis malac - Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak

lemezbemutató koncert

MOM Kulturális Központ 2022. május 15. vasárnap 16.00

Jegyek ITT kaphatókMOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18.Tel.:+361/3199-854)

Támogató:  

nka-logó-nagy-1-1024x412 https://nka.hu/     

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 12 év várakozás után készített új CD-t. A kisgyermekes családok a tanúi, hogy az aprónép körében mily’ népszerű a zenekar. 1930-as, ’40-es, ’50-es ritka gyerekdalaiból álló lemez további érdekessége, hogy a dalszövegeket tartalmazó kísérőfüzet az együttes alapítója, a zenész-grafikus Bényei Tamás illusztrációival készült. Mint azt a borítón is írják: Szeretet, játékosság, és nosztalgikus báj árad e szerzeményekből. Patinájuk ellenére reméljük, hogy az újdonság erejével hatnak, és a mostani picik közt is sok hívet gyűjtünk zenénknek. Hallgassák olyan szeretettel és örömmel, amivel a Hot Jazz Band is elkészítette ezt a felvételt!”

Ízelítő a műsorból: Egy kis malac röff röff röff, Kenguru, Yo Yo, Tücsök és a hangya, Eszterlánc, Pingvin Fox

Egy kis malac koncertplakát