Hírek 3/12

Újabb filmben szerepel a Hot Jazz Band

Kedves Közönségünk, Kedves Rajongóink!

Karrierjében ismét mérföldkőhöz érkezett zenekarunk. Eddig hat filmben voltunk hallhatóak, most pedig a Vitézy László által rendezett Házasságtörés című TV-filmben képernyőre is kerül a Hot Jazz Band. Várunk mindenkit szeretettel a TV-készülékek elé december 8-án, vasárnap este 21.20 perckor a Duna TV csatornán.

Itt látható a filmelőzetes

 

Hot Jazz Band előszilveszteri koncert, PÓTELŐADÁS, MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18. Tel.:+361/319-9854) 2019. december 30. hétfő 17.00 óra. Itt válthatóak a JEGYEK

IMG_3174

Házasságtörés c. TV-film férfi főszereplői, Nagy Péter és Pindroch Csaba a Hot Jazz Band társaságában

IMG_3170

A Hot Jazz Band és Vitézy László filmrendező, mint tiszteletbeli dobos, a Házasságtörés c. TV-film forgatásán


Hot Jazz Band előszilveszteri koncert PÓTELŐADÁS

Hot Jazz Band előszilveszteri koncert, PÓTELŐADÁS, MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18. Tel.:+361/319-9854) 2019. december 30. hétfő 17.00 óra

Kedves Közönségünk, Kedves Hot Jazz Band rajongók!

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is tartunk pótelőadást az előszilveszteri koncertünkön. Interneten az alábbi linken válthatóak a  JEGYEK

A Hot Jazz Band hagyományos előszilveszteri koncertjén visszatekint az eltelt eseménygazdag évre, hisz idén TV-filmben is szerepeltek, és a Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak c. anyagából, valamint Fodor László, a zenekar virtuóz klarinétosának szólókoncertjéből ad válogatást.

Az egyik vendég a hazai dixieland élet doyenje, nemzedékek dixie-tanára, Apáti János csodálatos zongorajátékával, s a másik vendég egy friss zenei barátság, Bíró Eszter személyében.  Ritka alkalom, hogy a Kossuth díjas Hot Jazz Band műsorában énekesnőt lát vendégül, azonban ezt most megkülönböztetett örömmel teszi, hisz a gyereklemeziről, színházi és filmszerepeiről jól ismert Bíró Eszter az USA-ban végezte tanulmányait, így van bőven közös mindkettejük repertoárjában. A csodálatos hangú énekesnő többek közt eMeRTon, Fonogram, Gundel Művészeti és Cosmopolitan Nagydíjakkal büszkélkedhet így a díjakban szintén bővelkedő zenekar és a kiváló művésznő műsora nagyszerű színvonalú zenei élménynek ígérkezik.

Az 1920-as ’30-as, ’40-es évek a forró jazz muzsikájának szerelmesei nem is búcsúztathatnák alkalmasabb helyen az óévet egy pohár pezsgő kíséretében, mint december 30-án a MOM Kulturális Központban.


Hot Jazz Band előszilveszteri koncert 2019

Hot Jazz Band előszilveszteri koncert, MOM Kulturális Központ (XII. Csörsz u. 18. Tel.:+361/319-9854) 2019. december 30. hétfő 20.00 óra

Inerneten az alábbi linken válthatóak a JEGYEK .

A Hot Jazz Band hagyományos előszilveszteri koncertjén visszatekint az eltelt eseménygazdag évre, hisz idén TV-filmben is szerepeltek, és a Hot Jazz Band kicsiknek és nagyoknak c. anyagából, valamint Fodor László, a zenekar virtuóz klarinétosának szólókoncertjéből ad válogatást.

Az egyik vendég a hazai dixieland élet doyenje, nemzedékek dixie-tanára, Apáti János csodálatos zongorajátékával, s a másik vendég egy friss zenei barátság, Bíró Eszter személyében.  Ritka alkalom, hogy a Kossuth díjas Hot Jazz Band műsorában énekesnőt lát vendégül, azonban ezt most megkülönböztetett örömmel teszi, hisz a gyereklemeziről, színházi és filmszerepeiről jól ismert Bíró Eszter az USA-ban végezte tanulmányait, így van bőven közös mindkettejük repertoárjában. A csodálatos hangú énekesnő többek közt eMeRTon, Fonogram, Gundel Művészeti és Cosmopolitan Nagydíjakkal büszkélkedhet így a díjakban szintén bővelkedő zenekar és a kiváló művésznő műsora nagyszerű színvonalú zenei élménynek ígérkezik.

Az 1920-as ’30-as, ’40-es évek a forró jazz muzsikájának szerelmesei nem is búcsúztathatnák alkalmasabb helyen az óévet egy pohár pezsgő kíséretében, mint december 30-án a MOM Kulturális Központban.

 

hotjazzband_181230_027_small

bíró eszter - 3Apáti János

 


A Hot Jazz Band ismét a Fat Mo's-ban

Az év végén ismét visszatérünk egykori törzshelyünkre a Nyári Pál utcába egy klubhangulatú est erejéig.

23.szo Fat Mo’s (V. Nyári Pál u. 11. Tel.:+361/266-8027) 21.00

28511480_2037936829566598_1190853108_n


A Hot Jazz Band és a Talamba Cegléden

Kedves Közönségünk!

A Talamba ütősegyüttessel tavalyi nagysikerű műsorunkkal ezúttal Cegléden újrázunk. 2019. December 28. szombat 19.00 óra, Cegléd, Kossuth Művelődi Központ (Kossuth tér 5/a, Tel.:+3653/505-041) Amerikai-magyar est, a Hot Jazz Band és a Talamba koncertje 19.00

 

Cegléd - Talamba, Hot Jazz Band 2019.09.18.


A Hot Jazz Band az Új Színházban a Színházak Éjszakáján

Kedves Közönségünk!

Egy megtisztelő meghívásnak tehettünk eleget az elmúlt hétvégén. Dörner György színművész, színi igazgató úr meghívására az Új Színház színpadán játszhattunk egy kis koncerten a Színházak Éjszakáján. Előttünk a színház zenekara lépett fel Dörner György  (gitár, ének) vezetésével, s a színház művészei szemezgettek a magyar rock zenei terméséből. Különleges élmény volt számunkra azon a színpadon debütálni, ahol Jávor Pál egyik utolsó színházi szerepét játszhatta 1958-ban. Köszönjük a meghívást!!

Dörner György és a Hot Jazz Band 2019

Dörner György és a Hot Jazz Band a Színházak Éjszakáján, 2019-ben


A Hot Jazz Band és Bíró Eszter koncertje

Kedves Közönségünk!

A Hot Jazz Band és Bíró Eszter koncertje, Bálint Ház (VI. Révay u. 16. Tel.: +361/791-0100) szeptember 22. vasárnap 20.00 óra

"Ritka alkalom, hogy a Kossuth díjas Hot Jazz Band műsorában énekesnőt lát vendégül, azonban ezt most megkülönböztetett örömmel teszi, hisz a gyereklemeziről, színházi és filmszerepeiről jól ismert Bíró Eszter az USA-ban végezte tanulmányait, így van bőven közös mindkettejük repertoárjában. A csodálatos hangú énekesnő többek közt eMeRTon, Fonogram, Gundel Művészeti és Cosmopolitan Nagydíjakkal büszkélkedhet így a díjakban szintén bővelkedő zenekar és a kiváló művésznő műsora nagyszerű színvonalú zenei élménynek ígérkezik. A koncertnek helyet adó Bálint Ház tiszteletére a Hot Jazz Band a maga stílusában megszólaltat néhány jól ismert klezmer dalt is. Érdemes tehát ezen a szeptemberi estén egy kis koncertélménnyel feltöltődni."

A helyszínen és interneten itt válthatóak a JEGYEK .

bíró eszter - 3


Le Havre 1994

Le Havre 1994

Napra pontosan 25 éve és 22 napja, 1994. július 8-án aratta első külföldi sikerét a Hot Jazz Band. Korábbi franciaországi utcazenélésük alkalmával nyomtak a kezükbe egy nevezési szórólapot 1993-ban Dél-Fanciaországban, hogy induljanak a következő év nyarán Le Havre-ban, a Szövetségesek Partraszállásának 50-ik évfordulója alkalmából megrendezett normandiai fesztiválon, a Nemzetközi Louis Armstrong Jazz Versenyen.

3

Egy kiküldött magnókazetta alapján, nagy meglepetésre, meghívták a teljesen ismeretlen, fiatal magyar zenekart, melynek átlagéletkora akkoriban 27 év volt. A versenyre összesen nyolc zenekar érkezett a Hot Jazz Band-en kívül, a Hot House (USA), a Vistula River Brass Band (Lengyelország), az Anthracite (Franciaország), Phoenix Jazz Band (Franciaország), a Jazzophone (Franciaország), a Milano Jazz Gang (Olaszország), a New Moscou Jazz Band (Oroszország). A zsűriben olyan neves művészek is ültek, mint Acker Bilk angol klarinétművész, Irakli, Alain Bouchet és Guy Touvron francia trombitaművészek.

1Acker Bilck és Bényei Tamás, Le Havre 1994.

Acker Bilk, Bényei Tamás és Daniel Huck, Le Havre 1994

1Alain Bouchet és Bényei Tamás, Le Havre 1994.

Alain Bouchet és Bényei Tamás, Le Havre 1994

A versenyprogramban szerepelt egy kötelező darab, Louis Armstrong szerzeménye, a virtuóz Cornet Chop Suey. A három fordulós verseny végén a döntőbe jutott három zenekar Le Havre-i Grand Volcan Színházban 15 perces programot adott elő. A Hot Jazz Band akkori tagjai Bényei Tamás - tp, voc, Szalóky Béla - tb, Szőke Péter - cl, Kukta Béla - bj, Juhász Zoltán - b, Galbács István - dr voltak. 

1

2

A zsűri döntése alapján egyöntetűen a Hot Jazz Band bizonyult a legjobb előadónak. A díjátadó hatalmas örömzenébe és dixieland fiesztába csapott át, melybe a zsűri tagjai is beszálltak, s a nézőtérre masírozva adták elő a Szentek Bevonulása című örökzöldet.

Le Havre 1994

A magyar jazz óriási sikere volt ez, hiszen a világ politikai átrendeződésének lehettünk tanúi, amikor a második világháborút lezáró esemény ünnepén, a vesztes országokból is hívtak művészeket, s Franciaországban, nemzetközi jazz versenyen előtte soha magyar zenekar még nem nyert versenyt.

1994_lehavre


"Miért vidám a kenguru?" - Koncert az Állatkertben

Kedves Közönségünk!
"MIÉRT VIDÁM A KENGURU?" CÍMMEL ADUNK KONCERTET A BÉNYEI TAMÁS ÉS A GRAMOPHONIA HOT JAZZ ORCHESTRA-val.

Várjuk Önöket egy kellemes estére a Fővárosi Állat- és Növénykertbe (XIV. Állatkerti krt. 6-12. Tel.:+361/273-4901),

JÚLIUS 31. SZERDAI napon, 20.30-as kezdéssel. A belépők 19.00 órától esti állatkerti sétára adnak lehetőséget, és a koncert előtt állatbemutató látható Hanga Zoltán társaságában. A koncerten táncbemutatót láthatunk a Swing Potatoes táncosainak előadásában.

Az alábbi linken válthatóak a JEGYEK .

A zenekar tagjai:

Bényei Tamás – trombita, bendzsó, ének (zenekarvezető, producer)

Korb Attila– trombita, basszusszaxofon

Szalóky Béla – trombita

Kovács Tamás – harsona

Fodor László – altszaxofon, klarinét

Dennert Árpád – altszaxofon, klarinét

Mátrai Zoltán– tenorszaxofon, klarinét

Nagy Iván– zongora

Szabó Lóránt – gitár, bendzsó

Juhász Zoltán – bőgő

Galbács István – dob 

tomi és a kenguru


Koncert az Esztergomi Várszínházban

Kedves Közönségünk!

Egy kiemelt nyári koncertünkre szeretnénk felhívni az Esztergom- és környékbeli Hot Jazz Band rajongók figyelmét. 
Augusztus 3.szo Esztergomi Várszínház (Szent István tér 1. Tel.:+3630/9415-378) 21.00 óra Hot Jazz Band koncert

JEGYEK AZ ALÁBBI HELYEKEN ÉS MÓDON VÁSÁROLHATÓK:

Chatedrális Tours Utazási Iroda (Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky utca 26., tel.: +3633/520-260)

Az előadás napján 18 órától a helyszínen, Tel.:+3630/9415-378

esztergomi várszínház