Óbudai Társaskör január 27. péntek 19.00

27.pé Óbudai Társaskör (III. Kiskorona u. 7., Tel.:+361/250-0288) 19.00 vendégünk a Hungarian Banjo Kings, Európa egyetlen bendzsózenekara.

A banjo, ez, az afrikai eredetű hangszer méltán lett népszerű a nagyvilágban, s lett - már csak hangerejének köszönhetően is - az 1920-as évek amerikai jazz-zenekarainak akkordhangszere. Az USA-ban évente harminc körüli a száma a csupán jazz-banjo fesztiváloknak, számtalan magasan kvalifikált, hivatásos bendzsós működik országszerte ellenére annak, hogy rendszerszinten sehol sem oktatják. Nyugat-Európában is nagy kultusza van a hangszernek, Magyarországon aktív bendzsós a jazz-zenekarok között öt és tíz között mozog, míg Németországban ez a szám százas nagyságrendű. Ennek ellenére nálunk alakult meg a kontinens első bendzsózenekara, mely Hungarian Banjo Kings néven szerves része volt a kezdetektől a Hot Jazz Band műsorainak, változó létszámú bendzsós részvételével. Ez alkalommal Gáspár Pál, Kukta Béla, Hegedűs Csaba lesz a vendégünk. 

Fotó: Szalóky Béla

A Hungarian Banjo Kings, Hegedűs Csaba, Gáspár Pál, Bényei Tamás, Szabó Lóránt, Kukta Béla, Korb Attila,Galbács István az Előszilveszteri Koncerten a MOM-ban, 2015.