Hírek 16/16

OKTÓBER 1. SZOMBAT A ZENE VILÁGNAPJA

A Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Hot Jazz Band ad koncertet Kovács László karnagy úr vezényletével október 1-én szombaton a zene világnapján a Kölcsey Központban (Hunyadi u. 1-3. Tel.: +3652/518 400).Debrecen 2016.10.01.


HOT JAZZ BAND ELŐSZILVESZTERI KONCERT

kbf_060_hotjazzband_mom_151230_004Kedves Hot Jazz Band Rajongók! Már kaphatóak a jegyek az előszilveszteri koncertünkre, 2016. december 30. péntek 20.00 MOM (XII. Csörsz u. 18. Tel.:319-9854) JEGYVÁSÁRLÁS

Ezúttal olyan vendégeket hívunk meg a műsorba, akik a közéletből ismertek, de a nagyközönség számára a zenei jártasságuk kevésbé tudott, vagy olyan hírességeket akik, zenei életünk teljesen más területein otthonosak.


Komolyzene és a Hot Jazz Band

Kedves Rajongóink!

Programokban gazdag nyarat mondhatunk ismét magunkénak. A hazai fesztiválok (Tahitótfalu, Szolnok, Jazzy Tower, Pécs, Sárvár, Eger, Siófok, Dunakeszi, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Állatkert, Szombathely) mellett Svájcban jártunk, továbbá a Gramophoniával Erdélyben turnéztunk. Az év hátralévő része sem telik tétlenül. A hazai komolyzene jelentős szereplőitől kaptunk ismét meghívásokat. Október 1-én a Kodály Filharmonikusok Debrecen zenekarral lépünk fel Debrecenben, Kovács László Karmester, Liszt-díjas, Érdemes Művész meghívására, aki 2006-ban elindította komolyzenei fúziós karrierünket (akkor a Miskolci Szimfonikusokkal léptünk fel, még abban az évben a Budapesti Vonósokkal, majd később a Győri Filharmonikusokkal, a Tatabányai Kamara Filharmonikusokkal, a Gödöllői Szimfonikusokkal, a veszprémi Mendelsshon Kamarazenekarral, a Kossuth-díjas Amadinda együttessel, ezen kívül az erdélyi Csiki Kamarazenekarral is adtunk közös műsort). November 20-án, vasárnap a Solti Kamarazenekarral lépünk fel a Kongresszusi Központban a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra formációnkkal, majd december 31-én a Zenakadémián koncertezünk a nagyszerű Amadinda Ütős Együttes és Presser Gábor társaságában. Várunk mindenkit szeretettel.

(a képen a Kováts Péter vezette Mendelsshon Kamarazenekar)pk0213mendelssohnkoncert1_1


Swingtánc

Kedves Rajongók, és Szvingesek!

Egy évtizeden át kb. 2009-ig, a Hot Jazz Band minden szerdán óriási bulikat zenélt végig az Alcatrazban zsúfolt házak előtt. A ezeket a szépemlékű táncos estéket elevenítjük fel ismét a Keep Swinging Egyesület jóvoltából a Barrio Del Tango-ban (V. Irányi u. 18-22. Tel: +3670/227-7219). Kezdés 2016.09.26. hétfő 21.00

lindy shock


Kiemelt nyári koncertjeink

150 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert, Hot Jazz Band produkció:

Augusztus 3., Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra – Odavagyok magáért
Fővárosi Állat- és Növénykert (Állatkerti krt. 6-12. Tel.: +36-1/273-4900, 273-4901)
Jegyvásárláshoz kattintson ide.

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra

 

Hosszú az éjszaka... a Hot Jazz Band koncertje

Július 15. péntek, Óbudai Társaskör (III. Kiskorona u. 7. Tel.: +36-1/250-0288)
Jegyvásárláshoz kattintson ide.

Óbudai Társaskör 2016.07.15.

 

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál 2016

Kedves Hot Jazz, Dixieland és New Orleans Jazz rajongók!

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezzük meg Siófokon jelenlegi legnagyobb hazai dixie-fesztiválunkat. Idén négy napon át nyolc zenekar szórakoztatja a Balatonra látogatókat a kellemes strandolás után. Egykori koronázóvárosunkból, Pozsonyból érkezik hozzánk egy igazi különlegesség, az 1920-as, ‘30-as éveket korhűen idéző Fats Jazz Band, de először látogat el hozzánk a volt Benkó Dixieland Band, aktuális nevén Dixie Kings Of Hungary és ismét fellép a tavalyi év szenzációja a Hungarian All Stars. A zenekar trombitása ismét Papa Fleigh, aki épp a Siófoki színpadon ünnepli földi pályafutása 75-ik évfordulóját. Reméljük, meleg fogadtatása és megéljenzése nem marad el a műsorból!

womens-jazz-band-at-the-beach-c45m36

A XIII. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál
(Siófok, Fő tér, eső esetén a Kálmán Imre Művelődési Központ, a koncertek ingyenesek)

Immáron tizenharmadik alkalommal kerül  megrendezésre Siófokon jelenlegi legnagyobb hazai dixie-fesztiválunk. Idén négy napon át nyolc zenekar szórakoztatja a Balatonra látogatókat a kellemes strandolás után. Itt lesz ismét az ország második legrégebbi bandája Molnár Dixieland, másodszor repülnek Siófokra a Körösi Szürkeverebek, és a fesztivál indító hármasa sem maradhat el, az Apáti Dixie, a Bohémek és a Hot Jazz Band. Egykori koronázóvárosunkból, Pozsonyból érkezik hozzánk egy igazi különlegesség, az 1920-as, ‘30-as éveket korhűen idéző Fats Jazz Band a csodálatos Jana Dekankovával, ezzel nemzetközivé avanzsálunk idén is. Először látogat el hozzánk a volt Benkó Dixieland Band, aktuális nevén Dixie Kings Of Hungary és ismét fellép a tavalyi év szenzációja a Hungarian All Stars, ez a válogatott csapat mindig nyer. A zenekar trombitása ismét Papa Fleigh, aki épp a Siófoki színpadon ünnepli földi pályafutása 75-ik évfordulóját. Reméljük, meleg fogadtatása és megéljenzése nem marad el a műsorból!

2016. július
7. csütörtök
20.30 Molnár Dixieland Band ...
22.00 Hungarian All Stars
8. péntek
20.30 Kőrösi Szürkeverebek
22.00 Dixie Kings Of Hungary
július 9. szombat
20.30 Apáti Dixieland Band
22.00 Fats Jazz Band (Pozsony, Slo)
július 10. vasárnap
20.30 Bohém Ragtime Jazz Band
22.00 Hot Jazz Band

 

Lindy Hop kurzus Svájcban

A Hot Jazz Band idei első külföldi útja Svájcba vezet. Glarus városában Lindy Hop kurzust tartanak. Visszatérünk hát egykori kalandozásunk színhelyére, ahol a Zürichi Dixie Fesztiválon kívül sok jazzklubban s kedvenc tanyánkon a zürichi Casa Bar-ban játszottunk. A Casa Bar volt Európa egyik legrégibb jazzklubja. Az azóta megszűnt lokál 1930-as években nyílt meg, és olyan világsztárok jártak ott, mint Louis Armstrong, vagy Coleman Hawkins, aki a ‘30-as években három évet Svájcban élt.

Meghívóink weboldala: www.kollektiv23.gl

Liny hop

 

Budapesti Nyári fesztivál

Június 19. vasárnap, Margit sziget, Jazzy Tower, (Margit szigeti Víztorony) Hot Jazz Band koncert 20.00
Jegyvásárláshoz kattintson ide.

Margit szigeti víztorony - Jazzy Tower


Fővárosi Állat- és Növénykert sajtótájékoztató

Az idén 150 éves (!!!) Fővárosi Állat- és Növénykert megtartotta sajtótájékoztatóját a nyári ünnepi koncertsorozat kapcsán. A Hot Jazz Band augusztus 3-án, tizenkettedik alkalommal részesül a megtiszteltetésben, hogy a nagyszerű létesítmény vendégeként felléphet, a produkció címe: Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra.

Fővárosi Állat- és Növénykert sajtótájékoztató

(Ennek a képnek külön örülünk: Geszti Margit, Orsós Éva, Bíró Eszter, Sárfalvi Judit, Hanga Zoltán, Dr. Persányi Miklós Igazgató Úr és a Hot Jazz Band.) Foto: Bagosi Zoltán

Jegyvásárláshoz kattintson ide.


Májusban ismét elindul a Hot Jazz Band rendszeres szereplése a Dunacorso Étteremben!

 

Májusban ismét elindul a Hot Jazz Band rendszeres szereplése a Dunacorso Étteremben!


A Mendelssohn Kamarazenekar meghívása

Mint korábban is említettük a Hot Jazz Band az egyetlen hazai tradicionáils jazz (dixieland) együttes, amely a világszínvonalú magyar komolyzenei élet reprezentánsainak meghívásait élvezi. A korábbi években a Miskolci Szimfonikusok, a Budapesti Vonósok, a Győri Filharmonikusok, a Tatabányai Kamara Filharmonikusok és a Gödöllői Szimfonikusok továbbá a Csíki Kamarazenekar vendégei lehettünk.

Az elmúlt héten gazdagodott az illusztris névsor, a Mendelssohn Kamarazenekar meghívásának eleget téve Veszprém városában jártunk, s két bérletes koncerten jászhattunk a nagyszerű zenekarral. Ezt az impozáns névsort gazdagítja március 4-én a Kossuth-díjas Amadinda együttes. Érdemes lesz ott lenni a MOM-ban.

safe_image.php