Visszatekintés a 2018-as évre

Kedves Közönségünk!

Nagyszerű, eseményekben és élményekben gazdag évnek intünk búcsút. Az elmúlt 365 napban a Hot Jazz Band ismét nagy utat tett meg, nem csak fizikailag. Megjártuk Stockholmot, Brüsszelt, Ljubljanát két ízben is, egyszer nagyzenekarunkkal, a  Gramophoniával, majd a könyvnapokon a díszvendég Magyarországot képviselhettük a Hot Jazz Ban-del, megjártuk Milano-t, Glarus-t, Gyergyószentmiklóst, Pozsonyt, Marosvásárhelyet, ahol Románia legnagyobb magántulajdonú rádiójának a magyar nyelvű Radio Gaga-nak születsénapján játszhattunk. Harmadszor játszottunk Párkányban. 

Idehaza  olyan városokban debütálhattunk, mint Törökszentmiklós és Kunszentmárton, vendégei lehettünk a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarnak, Debrecenben a Talambának, a Fábry Show-nak, az MTV-n Forgács Gábor színművésznek. Tizedik évadunkat kezdtük meg a szentendrei parola Vendéglőben, huszonkettedik éve játszunk a Fat Mo's-ban, részt vehettünk olyan rangos fesztiválokon, mint a Cziffra Fesztivál, a Zsidó Művészeti Napok, Ónodi Eszter, Szűcs Gabi és Behumi Dóri társaságában, nagyzenekarunk a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra debütált Miskolcon, Dunakeszin, tizenkettedik alkalommal játszhattunk a Fővárosi Állat- és Növénykert nyári koncertsorozatában, ezúttal a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes társaságában. Tizenötödik alkalommal lehettünk szervező-házigazdái a Siófoki New Orleans Jazz fesztiválnak. Pályafutásunk talán legnagyszerűbb és legnagyobb szabású koncertjével a 90 éve Budapesten járt Josephine Bakernek állítottunk emléket, Nicolle Rochelle afroamerikai énekesnő és Kautzky Armand segítségével a Művészetek Palotájában, ahol már hetekkel a koncert előtt elfogytak a jegyek. 

Ősszel Európa egyik legnagyobb és legrangosabb tánctalálkozóján, a Lindy Shock-on léptünk fel. Két szvingtánc egyesületnek is zenélünk folyamatosan a Pepitának és Keep Swinging-nek. Visszatértünk a tizenöt éven át általunk szervezett fesztivál színhelyére Sárospatakra, Győrben megújított csodaszép teret adhattunk át, Oroszlányban ünnepi koncertet adtunk Karácsony után a téli tavaszban. És nem utolsó sorban ismét dupla koncerttel búcsúztunk az óévtől, Freund Tamás világhírű neurobiológus és Micheller Myrtill társaságában.

Szinte felsorolni is beleszédül az ember, mi minden történt és reméljük, nem bántjuk meg azokat, akik nevét nem említettük. Több, mint 150 fellépéssel és sok ezer kilométerrel a hátunk mögött mit is kívánkatnánk?! Csupán az Önök megtisztelő és támogató figyelmét. Mi továbbra is mindent megteszünk, hogy örömteli perceket varázsoljunk a színpadokon, hisz a mi éltető elemünk a zene, amely annyi, de annyi különböző embert egybeforraszt arra a kis időre, amíg felcsendülnek a dallamok. Sok minden mellett talán ez a legszebb a zenében. Várjuk Önöket továbbra is.

a Hot Jazz Band - Bényei Tamás, Fodor László, Kovács Tamás, Szabó Lóránt, Juhász Zoltán, Galbács istván

(Ha legörgetik az oldalt, az itt leírtakról képes beszámolókat láthatnak.)

(Fotó: Szalóky Béla)

hotjazzband_181230_027_small

hotjazzband_181230_200_small

hotjazzband_181230_203_small