Hírek 10/11

HOT JAZZ BAND ELŐSZILVESZTERI KONCERT

Kedves Közönségünk!

Immár több, mint egy évtizede, tizenkettedik alkalommal tartjuk december 30-án előszilveszteri koncertünket - kis kitérővel - a MOM Kulturális Központban (XII. Csörsz u. 18. Tel.:319-9854).  Mint azt korábban említettük idén más műfajokból, vagy az élet egészen más területéről hívunk vendégeket. A komolyzene jeles képviselője, a Kossuth-díjas ütőhangszeres Holló Aurél, a country hazai apostolai közül, a 100 Folk Celsius-ból, a bendzsós Légrády Péter és a közéletből ismert, az annak idelyén Ki-Mit-Tud-ot nyert Stúdium Dixieland Band egykori zongoristája Prőhle Gergely száll be hozzánk örömzenélni. Várunk mindenkit egy koccintásra nagy szeretettel.

bszph_038_hotjazzband_mom_029
Bényei Tamás
kbf_060_hotjazzband_mom_151230_046
Galbács István
kbf_060_hotjazzband_mom_151230_010
Juhász Zoltán
bszph_038_hotjazzband_mom_149
Fodor László
kbf_060_hotjazzband_mom_151230_110
Szabó Lóránt
Prőhle Gergely
Prőhle Gergely
Holló Aurél
Holló Aurél
Légrády Péter
Légrády Péter

AMADINDA - PRESSER GÁBOR SZILVESZTER, VENDÉG A HOT JAZZ BAND

FRISSÍTVE!!! Kedves Hot Jazz Band Rajongók! Az esti előadásra szinte minden jegy elkelt, így 19.00 órakor második előadást tartunk. Idén márciusban nagysikerű koncertet adtunk a Kossuth-díjas Amadinda ütősegyüttessel. Nagy megtiszteltetés, hogy a Hot Jazz Band ismét meghívást kapott nagyrabecsült zenészkollégáitól. December 31-én szombaton 22.45-kor a Zeneakadémia (VI. Liszt Ferenc Tér 8. Tel.:+361/321-0691 JEGYEK) nagytermében minden évben megtartott Amadinda - Presser Gábor szilveszter vendégei lehetünk.

 

amadinda szilveszter

 

presser-amadinda%20fotó


KÉK RAPSZÓDIA

Mint arról beszámoltunk a Hot Jazz Band aktív kapcsolatot tart fenn a hazai komolyzenei élet jeles képviselőivel. Legfrissebb hírünk, hogy  a zenekar vezetője Bényei Tamás meghívást kapott a  Kossuth-díjas Rácz Zoltán által dirigált Concerto Budapest zenekartól. Az előadás címe Egy amerikai Párizsban, helyszíne a Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme, időpontja 2016. november 25. péntek 19.00 óra JEGYEK. Az est szólistája Louis Lortie, kanadai zongoraművész. A műsorban felhangzanak: Ravel - La Valse, Ravel - G-dúr zongoraverseny, Gershwin - Kék rapszódia (km.: Bényei Tamás - banjo), Gershwin - Egy amerikai Párizsban. Várunk Mindenkit szeretettel.

Bényei Tamás bendzsón 1996-ban a Magyar Állami Operaház zenekarával az Amerikai-Magyar Opera Gálán, a Porgy és Bess kersztmetszetben lépett először fel komolyzenei produkcióban. 2009-ben szintén az Operaház Kesselyák Gergely vezényelte zenekarával, Kurt Weil-Bertold Brecht Mahagonny városának tündöklése és bukása című darabjában működött közre.

internetre_bszph_035_hotjazzband_141111_279


A SOLTI KAMARAZENEKAR ÉS A HOT JAZZ BAND KÖZÖS MŰSORA

November 20-án vasárnap 19.00 órai kezdettel a Kongresszusi Központban ismét megidézzük az 1930-as, '40-es évek csodálatos melódiáit. Zenekarunk öt nagyszerű kollégával kiegészülve a Solti Kamarazenekar meghívására a korabeli magyar filmzenék mellett amerikai örökzöldeket is megszólaltat eredeti hagzásban. Olyan dallamok szárnyán tehetünk időutazást, mint az Odavagyok magáért, Május Éjszakán, Szerelemhez nem kell szépség, Nem nősülök soha, Summertime, What A Wonderful World... A régi dallamok szerelmesei nem hagyhatják ki ezt az estét. Az alábbi linken vásárolhatóak a JEGYEK.

Solti_HotJAZZ_WWWorld_A5_08-B_nezokep


OKTÓBER 1. SZOMBAT A ZENE VILÁGNAPJA

A Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Hot Jazz Band ad koncertet Kovács László karnagy úr vezényletével október 1-én szombaton a zene világnapján a Kölcsey Központban (Hunyadi u. 1-3. Tel.: +3652/518 400).Debrecen 2016.10.01.


HOT JAZZ BAND ELŐSZILVESZTERI KONCERT

kbf_060_hotjazzband_mom_151230_004Kedves Hot Jazz Band Rajongók! Már kaphatóak a jegyek az előszilveszteri koncertünkre, 2016. december 30. péntek 20.00 MOM (XII. Csörsz u. 18. Tel.:319-9854) JEGYVÁSÁRLÁS

Ezúttal olyan vendégeket hívunk meg a műsorba, akik a közéletből ismertek, de a nagyközönség számára a zenei jártasságuk kevésbé tudott, vagy olyan hírességeket akik, zenei életünk teljesen más területein otthonosak.


Komolyzene és a Hot Jazz Band

Kedves Rajongóink!

Programokban gazdag nyarat mondhatunk ismét magunkénak. A hazai fesztiválok (Tahitótfalu, Szolnok, Jazzy Tower, Pécs, Sárvár, Eger, Siófok, Dunakeszi, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Állatkert, Szombathely) mellett Svájcban jártunk, továbbá a Gramophoniával Erdélyben turnéztunk. Az év hátralévő része sem telik tétlenül. A hazai komolyzene jelentős szereplőitől kaptunk ismét meghívásokat. Október 1-én a Kodály Filharmonikusok Debrecen zenekarral lépünk fel Debrecenben, Kovács László Karmester, Liszt-díjas, Érdemes Művész meghívására, aki 2006-ban elindította komolyzenei fúziós karrierünket (akkor a Miskolci Szimfonikusokkal léptünk fel, még abban az évben a Budapesti Vonósokkal, majd később a Győri Filharmonikusokkal, a Tatabányai Kamara Filharmonikusokkal, a Gödöllői Szimfonikusokkal, a veszprémi Mendelsshon Kamarazenekarral, a Kossuth-díjas Amadinda együttessel, ezen kívül az erdélyi Csiki Kamarazenekarral is adtunk közös műsort). November 20-án, vasárnap a Solti Kamarazenekarral lépünk fel a Kongresszusi Központban a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra formációnkkal, majd december 31-én a Zenakadémián koncertezünk a nagyszerű Amadinda Ütős Együttes és Presser Gábor társaságában. Várunk mindenkit szeretettel.

(a képen a Kováts Péter vezette Mendelsshon Kamarazenekar)pk0213mendelssohnkoncert1_1


Swingtánc

Kedves Rajongók, és Szvingesek!

Egy évtizeden át kb. 2009-ig, a Hot Jazz Band minden szerdán óriási bulikat zenélt végig az Alcatrazban zsúfolt házak előtt. A ezeket a szépemlékű táncos estéket elevenítjük fel ismét a Keep Swinging Egyesület jóvoltából a Barrio Del Tango-ban (V. Irányi u. 18-22. Tel: +3670/227-7219). Kezdés 2016.09.26. hétfő 21.00

lindy shock


Kiemelt nyári koncertjeink

150 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert, Hot Jazz Band produkció:

Augusztus 3., Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra – Odavagyok magáért
Fővárosi Állat- és Növénykert (Állatkerti krt. 6-12. Tel.: +36-1/273-4900, 273-4901)
Jegyvásárláshoz kattintson ide.

Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra

 

Hosszú az éjszaka... a Hot Jazz Band koncertje

Július 15. péntek, Óbudai Társaskör (III. Kiskorona u. 7. Tel.: +36-1/250-0288)
Jegyvásárláshoz kattintson ide.

Óbudai Társaskör 2016.07.15.

 

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál 2016

Kedves Hot Jazz, Dixieland és New Orleans Jazz rajongók!

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezzük meg Siófokon jelenlegi legnagyobb hazai dixie-fesztiválunkat. Idén négy napon át nyolc zenekar szórakoztatja a Balatonra látogatókat a kellemes strandolás után. Egykori koronázóvárosunkból, Pozsonyból érkezik hozzánk egy igazi különlegesség, az 1920-as, ‘30-as éveket korhűen idéző Fats Jazz Band, de először látogat el hozzánk a volt Benkó Dixieland Band, aktuális nevén Dixie Kings Of Hungary és ismét fellép a tavalyi év szenzációja a Hungarian All Stars. A zenekar trombitása ismét Papa Fleigh, aki épp a Siófoki színpadon ünnepli földi pályafutása 75-ik évfordulóját. Reméljük, meleg fogadtatása és megéljenzése nem marad el a műsorból!

womens-jazz-band-at-the-beach-c45m36

A XIII. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál
(Siófok, Fő tér, eső esetén a Kálmán Imre Művelődési Központ, a koncertek ingyenesek)

Immáron tizenharmadik alkalommal kerül  megrendezésre Siófokon jelenlegi legnagyobb hazai dixie-fesztiválunk. Idén négy napon át nyolc zenekar szórakoztatja a Balatonra látogatókat a kellemes strandolás után. Itt lesz ismét az ország második legrégebbi bandája Molnár Dixieland, másodszor repülnek Siófokra a Körösi Szürkeverebek, és a fesztivál indító hármasa sem maradhat el, az Apáti Dixie, a Bohémek és a Hot Jazz Band. Egykori koronázóvárosunkból, Pozsonyból érkezik hozzánk egy igazi különlegesség, az 1920-as, ‘30-as éveket korhűen idéző Fats Jazz Band a csodálatos Jana Dekankovával, ezzel nemzetközivé avanzsálunk idén is. Először látogat el hozzánk a volt Benkó Dixieland Band, aktuális nevén Dixie Kings Of Hungary és ismét fellép a tavalyi év szenzációja a Hungarian All Stars, ez a válogatott csapat mindig nyer. A zenekar trombitása ismét Papa Fleigh, aki épp a Siófoki színpadon ünnepli földi pályafutása 75-ik évfordulóját. Reméljük, meleg fogadtatása és megéljenzése nem marad el a műsorból!

2016. július
7. csütörtök
20.30 Molnár Dixieland Band ...
22.00 Hungarian All Stars
8. péntek
20.30 Kőrösi Szürkeverebek
22.00 Dixie Kings Of Hungary
július 9. szombat
20.30 Apáti Dixieland Band
22.00 Fats Jazz Band (Pozsony, Slo)
július 10. vasárnap
20.30 Bohém Ragtime Jazz Band
22.00 Hot Jazz Band

 

Lindy Hop kurzus Svájcban

A Hot Jazz Band idei első külföldi útja Svájcba vezet. Glarus városában Lindy Hop kurzust tartanak. Visszatérünk hát egykori kalandozásunk színhelyére, ahol a Zürichi Dixie Fesztiválon kívül sok jazzklubban s kedvenc tanyánkon a zürichi Casa Bar-ban játszottunk. A Casa Bar volt Európa egyik legrégibb jazzklubja. Az azóta megszűnt lokál 1930-as években nyílt meg, és olyan világsztárok jártak ott, mint Louis Armstrong, vagy Coleman Hawkins, aki a ‘30-as években három évet Svájcban élt.

Meghívóink weboldala: www.kollektiv23.gl

Liny hop

 

Budapesti Nyári fesztivál

Június 19. vasárnap, Margit sziget, Jazzy Tower, (Margit szigeti Víztorony) Hot Jazz Band koncert 20.00
Jegyvásárláshoz kattintson ide.

Margit szigeti víztorony - Jazzy Tower


Fővárosi Állat- és Növénykert sajtótájékoztató

Az idén 150 éves (!!!) Fővárosi Állat- és Növénykert megtartotta sajtótájékoztatóját a nyári ünnepi koncertsorozat kapcsán. A Hot Jazz Band augusztus 3-án, tizenkettedik alkalommal részesül a megtiszteltetésben, hogy a nagyszerű létesítmény vendégeként felléphet, a produkció címe: Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra.

Fővárosi Állat- és Növénykert sajtótájékoztató

(Ennek a képnek külön örülünk: Geszti Margit, Orsós Éva, Bíró Eszter, Sárfalvi Judit, Hanga Zoltán, Dr. Persányi Miklós Igazgató Úr és a Hot Jazz Band.) Foto: Bagosi Zoltán

Jegyvásárláshoz kattintson ide.