Hírek 11/12

Óbudai Társaskör

Koncertbeszámoló

Már két héttel a koncert előtt elfogytak a jegyek, és zsúfolt házunk volt az Óbudai Társaskörben tartott újévi koncerten. A műsor első részében harsonán egy beugró Kovács Tamás volt a vendégünk, aki énekelt is nem csak a hangszerét fújta. A műsor második felére megérkezett a szalagavató ünnepségről saját harsonásunk is, és Fodor László klarinétosunk a "Lopott almák"-at is eljátszotta, Szabó Lóránt kitűnő gitározása kíséretében. A bendzsózenekarunk és az azt kísérő mosódeszka osztatlan sikert aratott. A hangszer sokszínűségét Gáspár Pali és Kukta Béla segített bemutatni, a Besame Mucho-tól a Fekete szemeken át a Dueling Banjo-ig bezárólag megmutathattuk kedvenc hangszerünk színeit, de persze a mottó "Tudom, hogy van neki" volt, melyet legkedvesebb közönségünkkel együtt énekeltünk. Óbudán legközelebb június 25-én, vasárnap találkozunk.
 16387967_1257337664347725_1126947717468193589_n

Óbudai Társaskör január 27. péntek 19.00

27.pé Óbudai Társaskör (III. Kiskorona u. 7., Tel.:+361/250-0288) 19.00 vendégünk a Hungarian Banjo Kings, Európa egyetlen bendzsózenekara.

A banjo, ez, az afrikai eredetű hangszer méltán lett népszerű a nagyvilágban, s lett - már csak hangerejének köszönhetően is - az 1920-as évek amerikai jazz-zenekarainak akkordhangszere. Az USA-ban évente harminc körüli a száma a csupán jazz-banjo fesztiváloknak, számtalan magasan kvalifikált, hivatásos bendzsós működik országszerte ellenére annak, hogy rendszerszinten sehol sem oktatják. Nyugat-Európában is nagy kultusza van a hangszernek, Magyarországon aktív bendzsós a jazz-zenekarok között öt és tíz között mozog, míg Németországban ez a szám százas nagyságrendű. Ennek ellenére nálunk alakult meg a kontinens első bendzsózenekara, mely Hungarian Banjo Kings néven szerves része volt a kezdetektől a Hot Jazz Band műsorainak, változó létszámú bendzsós részvételével. Ez alkalommal Gáspár Pál, Kukta Béla, Hegedűs Csaba lesz a vendégünk. 

Fotó: Szalóky Béla

A Hungarian Banjo Kings, Hegedűs Csaba, Gáspár Pál, Bényei Tamás, Szabó Lóránt, Kukta Béla, Korb Attila,Galbács István az Előszilveszteri Koncerten a MOM-ban, 2015.                                    


2016

Kedves Rajongóink!

2016 sok élményt, újdonságot tartogatott a számunkra. Immáron Kossuth-díjaskén indulhattunk az évnek. A veszprémi Mendelshonn Kamarazenekar a Solti Kamarazenekar a Debreceni Kodály Filharmonikusok és az Amadinda és Presser Gábor vendégei lehettünk, jártunk Svájcban, a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra-val Erdélyben turnén és számtalan hazai fesztiválon, Kecskeméten, Szombathelyen, Hajdúszoboszlón, Siófokon, Dunakeszin, Óbudán, Pécsett, Sárváron, Egerben, Szolnokon, Győrben, Tahitótfalun... Csodálatos élményben volt részünk az év zárásaként. Előszilveszteri koncertünkön kitűnő választásnak tűntek vendégeink: Prőhle Gergely, Holló Aurél és Légrády Péter a MOM-ban. A szilveszteri koncert a Zenekadémián, a szintén Kossuth-djas Amadinda ütősegyüttessel és gyermekkori idolunk, a ma élő zenészlegendák egyik legnagyobbika Presser Gábor társasásgában felejthetetlen élmény nyújtott.  A jövőre nézvést három németországi meghívásunk van, továbbá egy-egy Belgrádba és az ausztriai Fürstenfeldbe, de áprilisban Dunaszerdahelyre is ellátogatunk s reméljük mind több hazai fórumon találkozhatunk kedvenc közönségünkkel. Várunk mindenkit szeretettel az újévben is.
Fotó: Szalóky Béla

 

kbf_067_zak_161231_178_big


KONCERT GYEREKEKNEK

Kedves Közönségünk!

December  17-én szombaton a Művészetek Palotája ünnepi sátrában koncertet adunk legifjabb rajongóinknak és szüleiknek. Várunk mindenkit szeretettel (IX. Komor Marcell u. 1. Tel.: +361/555-3000) koncert kicsiknek 16.00 INFO

A fénykép Franciaországban, Garons-ban készült 2014-ben.

2014523hotjazzband


ELŐSZILVESZTERI KONCERT - PÓTELŐADÁS

Kedves Közönségünk!

A nagy érdeklődésre való tekintettel megtartjuk a december 30. pénteki Előszilveszteri koncertünk pótelőadását 17.00 órai kezdettel a MOM Kulturális Központban (XII. Csörsz u. 18. Tel.:319-9854), kedvezményes, egységes jegyárakkal. Ebben a műsorban nem tartunk szünetet és a kicsiknek is játszunk dalokat. Pezsgőzésre csak az esti előadáson lesz lehetőség.

 

                      hjb_2016_eloszilveszter_1796x2500


HOT JAZZ BAND ELŐSZILVESZTERI KONCERT 2016

Kedves Közönségünk!

Immár több, mint egy évtizede, tizenkettedik alkalommal tartjuk december 30-án előszilveszteri koncertünket - kis kitérővel - a MOM Kulturális Központban (XII. Csörsz u. 18. Tel.:319-9854).  Mint azt korábban említettük idén más műfajokból, vagy az élet egészen más területéről hívunk vendégeket. A komolyzene jeles képviselője, a Kossuth-díjas ütőhangszeres Holló Aurél, a country hazai apostolai közül, a 100 Folk Celsius-ból, a bendzsós Légrády Péter és a közéletből ismert, az annak idelyén Ki-Mit-Tud-ot nyert Stúdium Dixieland Band egykori zongoristája Prőhle Gergely száll be hozzánk örömzenélni. Várunk mindenkit egy koccintásra nagy szeretettel.

bszph_038_hotjazzband_mom_029
Bényei Tamás
kbf_060_hotjazzband_mom_151230_046
Galbács István
kbf_060_hotjazzband_mom_151230_010
Juhász Zoltán
bszph_038_hotjazzband_mom_149
Fodor László
kbf_060_hotjazzband_mom_151230_110
Szabó Lóránt
Prőhle Gergely
Prőhle Gergely
Holló Aurél
Holló Aurél
Légrády Péter
Légrády Péter

AMADINDA - PRESSER GÁBOR SZILVESZTER, VENDÉG A HOT JAZZ BAND

FRISSÍTVE!!! Kedves Hot Jazz Band Rajongók! Az esti előadásra szinte minden jegy elkelt, így 19.00 órakor második előadást tartunk. Idén márciusban nagysikerű koncertet adtunk a Kossuth-díjas Amadinda ütősegyüttessel. Nagy megtiszteltetés, hogy a Hot Jazz Band ismét meghívást kapott nagyrabecsült zenészkollégáitól. December 31-én szombaton 22.45-kor a Zeneakadémia (VI. Liszt Ferenc Tér 8. Tel.:+361/321-0691 JEGYEK) nagytermében minden évben megtartott Amadinda - Presser Gábor szilveszter vendégei lehetünk.

 

amadinda szilveszter

 

presser-amadinda%20fotó


KÉK RAPSZÓDIA

Mint arról beszámoltunk a Hot Jazz Band aktív kapcsolatot tart fenn a hazai komolyzenei élet jeles képviselőivel. Legfrissebb hírünk, hogy  a zenekar vezetője Bényei Tamás meghívást kapott a  Kossuth-díjas Rácz Zoltán által dirigált Concerto Budapest zenekartól. Az előadás címe Egy amerikai Párizsban, helyszíne a Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme, időpontja 2016. november 25. péntek 19.00 óra JEGYEK. Az est szólistája Louis Lortie, kanadai zongoraművész. A műsorban felhangzanak: Ravel - La Valse, Ravel - G-dúr zongoraverseny, Gershwin - Kék rapszódia (km.: Bényei Tamás - banjo), Gershwin - Egy amerikai Párizsban. Várunk Mindenkit szeretettel.

Bényei Tamás bendzsón 1996-ban a Magyar Állami Operaház zenekarával az Amerikai-Magyar Opera Gálán, a Porgy és Bess kersztmetszetben lépett először fel komolyzenei produkcióban. 2009-ben szintén az Operaház Kesselyák Gergely vezényelte zenekarával, Kurt Weil-Bertold Brecht Mahagonny városának tündöklése és bukása című darabjában működött közre.

internetre_bszph_035_hotjazzband_141111_279


A SOLTI KAMARAZENEKAR ÉS A HOT JAZZ BAND KÖZÖS MŰSORA

November 20-án vasárnap 19.00 órai kezdettel a Kongresszusi Központban ismét megidézzük az 1930-as, '40-es évek csodálatos melódiáit. Zenekarunk öt nagyszerű kollégával kiegészülve a Solti Kamarazenekar meghívására a korabeli magyar filmzenék mellett amerikai örökzöldeket is megszólaltat eredeti hagzásban. Olyan dallamok szárnyán tehetünk időutazást, mint az Odavagyok magáért, Május Éjszakán, Szerelemhez nem kell szépség, Nem nősülök soha, Summertime, What A Wonderful World... A régi dallamok szerelmesei nem hagyhatják ki ezt az estét. Az alábbi linken vásárolhatóak a JEGYEK.

Solti_HotJAZZ_WWWorld_A5_08-B_nezokep


OKTÓBER 1. SZOMBAT A ZENE VILÁGNAPJA

A Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Hot Jazz Band ad koncertet Kovács László karnagy úr vezényletével október 1-én szombaton a zene világnapján a Kölcsey Központban (Hunyadi u. 1-3. Tel.: +3652/518 400).Debrecen 2016.10.01.