Hírek 8/11

Új helyszín a Kassa Jazz Hajó

Szeptembertől egy újab helyszínen várjuk a táncok és a jazz szerelmeseit. A Hot Jazz Band-en kívül más, a stílusban jeleskedő zenekarok is heti rendszerességgel lépnek fel. Koncertjeinken lehetőség nyílik táncolni, emellett büfé várja a vendégeket. Szeptember 25-től kéthetente lépünk fel a Batthyány térnél kikötött Kassa Jazzhajón.

Vendéglátóink a Keep Swinging Egyesület táncórákat tart a szvingtánccal megismerkedni vágyóknak. Az alábbi videón a Hot Jazz Band zenéjére készítettek pazar felvételeket.

Várjuk a hétfő este kikapcsolódni vágyókat.Kassa Jazzhajó


2017 szeptember

Kedves Rajongóink!

Eseménydús nyarat zártunk. Pályafutásunk fontos állomása volt utunk Ázsiába, Shanghaiba, de épp oly fontos volt első koncertünk Hajdúböszörményben, Jánossomorján vagy Tengelicen.

Örömhír, hogy újabb lehetősége nyílik a stílus képviselőinek, s nekünk, a Kassa Jazzhajón (I. Szilágyi Dezső tér, Tel.:3620/333-5222), ahol szvingkorszaki koncerteket adnak a zenekarok, ami fontos, hogy remek táncolási alkalom nyílik ez alkalmakkor.

Szeptemberben a publikus progjamjainkon kívül a Gödöllői Idősek Otthona új épületszárnyának ünnepélyes átadásán adunk jótékonysági műsort és bennünket ért a megtisztelő meghívás, hogy a Corvinus Egyetem hamarosan 100 éves jubileumát ünneplő, Közgadasági Karának évnyitó ünnepségén zenélhessünk, továbbá a 100 éves MAFILM jubileumán is mi adunk műsort az évszázados magyar filmgyártás zenéiből összeállított egyvelegünkkel. A minap pályafutásának 20-ik jubileumát ünneplő Szekeres Adrien vendégei voltunk a Családbarát Magazinban.

Várjuk Önöket nyilvános programjainkon és a képernyők elé.

Szekeres Adrien, Családbarát, 2017.08.31.


Tengelic 2017

Augusztus 25-én, pénteken a Tolna megyei Tengelicen, Szekszárdtól 26 kilóméterre adunk koncertet a gyönyörű Csapó Kastély parkjában. Jegyek foglalhatóak a +3630/9964-130 -os telefonon.Tengelic 2017.08.25.

 


HOT JAZZ BAND ELŐSZILVESZTERI KONCERT 2018

Kedves Közönségünk!

Már kaphatóak a JEGYEK a Hot Jazz Band előszilveszteri koncertjére.  Részletek hamarosan.

kbf_066_hotjazzband_mom_161230_038_big


Ken Aoki és a Hungarian Banjo Kings

Ken Aoki és a Hungarian Banjo Kings

Nagy öröm volt számunkra, hogy 4 év után ismét játszhattunk a banjo japán császárával, Ken Aokival. A Hungarian Banjo Kings (Magyar Bendzsó Királyok) nevű formációnk, Magyarország és Európa egyetlen bendzsózenekara látta vendégül a világhírű művészt a kecskeméti Jazzfőváros Fesztiválon.  Első ízben a Hot Jazz Band vendége volt a Kecskeméti Bohém Jazz Fesztiválon 2013-ban, erről készült egy felvétel: China Boy.

A képen Hegedűs Csaba, Aoki Ken, Bényei Tamás, Gáspár Pál, Galbács István és Korb Attila.

Hungarian Banjo Kings és Ken Aoki-2-2

 

 


International Dixie And Swing Festival, Fürstenfeld, Ausztria

Idén három ízben jártunk Németországban, Loddinban, Chrimmitschauban és a Drezdai Dixieland Fesztiválon, egyszer Kínában, pontosabban Shanghaiban és Ningboban, év végén a svédországi Stockholmba utazunk, előtte azonban augusztusban a szomszédos Ausztriába látogatunk egy nemzetközi dixieland fesztiválra. Várunk minden kedves környékbeli magyart! JEGYEK

Dear Austrian Hot Jazz Band Friends! We are waiting every jazz funs in our concert in Fürstenfeld 23. wednesday August, at the International Dixie And Swing Festival. TICKETS

Fürstenfeld - Austria 2017


Ken Aoki és Hungarian Banjo Kings

Augusztus 5-én egy igazi zenei csemege adódik kínálatunkban. A Bényei Tamás által alapított Hungarian Banjo Kings, Európa egyetlen bendzsózenekara (aktuális felállás: Bényei Tamás, Gáspár Pál, Hegedűs Csaba, Szabó Lóránt, Korb Attila és Galbács István) és a világhírű bendzsóvirtuóz, Ken Aoki japánból ad koncertet a Kecskeméti Jazzfőváros Fesztiválon.
Kecskemét (Domb Beach, Csabay Géza krt. 5. Tei.: +3620/960-7169) Jazzfőváros, Gasztro színpad 17.00 Hungarian Banjo Kings és Ken Aoki (JP) 17.00  JEGYEK

Aoki Ken és Bényei Tamás 2013 Kecskemét


Óbudai Társaskör 2017. július 21. péntek, Ábrahám Pál 125

Következő koncertünk holnap, az Óbdai Társaskörben látható.A 125 éve született zeneszerzőről, Ábrahám pálról emlékezünk.Óbudai Társaskör 2017.07.21.


Aki él és mozog, az szvinget jár

Kedves Közönségünk!

Következő budapesti koncertünk a Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz megtekinthető. Öt kiváló zenészkollégánkkal kiegészülve a korabeli nagyzenekarok hangzását idézzük meg. A jazz-korszak, az 1920-as, '30-as, '40-es évek idején az egész világ a jazz-zenére táncolt. A műsorban segítségünkre lesz a Pepita Tánc Egyesület Swing Potatoes nevű csoportja, akik bemutatják a kor híres amerikai táncőrületét.

A Bényei Tamás és a Gramophonia Jazz Orchestra tagjai:

 

Bényei Tamás – trombita, bendzsó, ének

Korb Attila – trombita

Szalóky Béla – trombita

Kovács Tamás – harsona

Fodor László – klarinét, altszaxofon

Dennert Árpád – klarinét, altszaxofon

Mátrai Zoltán – klarinét, tenorszaxofon

Nagy Iván – zongora

Szabó Lóránt – gitár, bendzsó

Juhász Zoltán – bőgő

Galbács István – dob

PLAKÁT


Petőfi Irodalmi Múzeum július 9. vasárnap

Petőfi Irodalmi Múzeum (V. Károlyi u. 16. Tel.: 36-1/317-3611) 2017. július 9. vasárnap, 20.00 / esőnap: július 10.
Jazz-ben mondom el neked...
magyar írók és k...öltők vallomásai a jazz-ről
A Hot Jazz Band-et már nem kell bemutatni a közönségnek. A harmincéves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés Karády-, Kabos-, Jávor-, Latabár-filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság. Ezen az estén Schell Judit és László Zsolt segítségével Márai Sándor, Rejtő Jenő, Harsányi Zsolt, Sík Sándor, Kellér Andor írásaiból és korabeli újságok szemelvényeiből válogatva idézzük meg az 1920-as ’30-as évek világát, a jazz aranykorát.
Jegyár: 2200 Ft, JEGYEKrégi Budapest